Nootdorp: Kans op herstel voor Eliot Charisma

27 juli 2021 13:54

Eliot Charisma was vorige week op Emmeloord hard op weg om zijn derde kortebaanzege op rij te behalen. In de finale gaf de favoriet echter niet thuis tegen Chief One. Donderdag op Duindigt krijgt hij een nieuwe kans tijdens de kortebaan Nootdorp. De ruin is met pikeur Lindsey Pegram de grootste kanshebber voor de winst.

De tegenstanders van Eliot Charisma (19) namen vorige week alle risico’s in het startvak om de troef van Anja Jonkman te verslaan. Dit pakte steeds verkeerd uit. Bijna allemaal gingen ze te vroeg van start of maakten een galoppade. Dat de ruin de winst toch misliep, was deels te danken aan de snelheid van Chief One. In de kamprit van de finale maakte Eliot Charisma een galoppade. Dit zorgt ervoor dat Eliot Charisma nu geen zekerheidje is. Uiteraard is de ultieme klasbak wel het te kloppen paard.

Cesar Charisma – Southwind Raptor

Halfbroertje Cesar Charisma (7, Ruud Pools) is donderdag zijn grootste uitdager. De ruin won twee weken geleden de kortebaan op Duindigt. De ruin bereikte gelukkig de vierde omloop, maar toen trainer Cees Hetteling de juiste aanspanning gevonden had, was er geen houden meer aan. In deze vorm doet hij donderdag ook mee om de winst.

Cesar Charisma was een klasse apart tijdens de ontknoping op Duindigt twee weken geleden.

De loting is echter zeer ongunstig. Zonder fouten is tegenstander Southwind Raptor (8, Lindsey Pegram) immers bijna niet te verslaan. Het is echter niet te voorspellen wanneer de ruin zijn korte fouten na de start maakt. Twee weken geleden op Duindigt ging het precies op de verkeerde momenten mis. Al zijn fouten maakte hij toen rechtsom. Ook donderdag heeft hij het even nummer. Dit zorgt ervoor dat wij licht de voorkeur geven aan Cesar Charisma. Zeker zijn we dat de winnaar van deze confrontatie heel ver gaat komen.

Lindsey Pegram heeft haar derde troef Calistokingsdeep (10) overgedragen aan Micha Brouwer. Tegen de ontketende Dutch Buitenzorg viel hij twee weken geleden nog wat tegen. Mogelijk had hij deze ritten nodig om nu wel te pieken.

Hersteld

Bronco Boko (11) kan zich op snelheid meten met de allerbesten. Twee weken geleden trok trainer en pikeur Tom Kooyman de ruin op het laatste moment terug vanwege een voetkneuzing. Wanneer hij hiervan is hersteld, heeft hij goede kansen. Tegen de snelle Lordspirit (12) kan hij direct flink aan de bak.

Interessant is ook de rit tussen Hampshire F Boko (13) en Fip Junior (14). De hengst met Aad Pools heeft zich met twee keer een plek in de derde omloop genesteld tussen de subtop. We zijn benieuwd waar zijn plafond ligt. Ook Fip Junior behoort tot deze categorie. De ruin maakt net even te vaak een foutje, maar kan op basis van zijn snelheid een mooie ereplaats behalen.

Hampshire F Boko bereikte twee keer de derde omloop in drie starts.

Falco (1) was de revelatie van de eerste twee kortebanen dit seizoen. De ruin heeft opnieuw een goede kans op een ereplaats. Voor de plaatsen is ook Annabella L C H (3) kansrijk. De merrie toonde veel snelheid tijdens de eerste kortebaan op Duindigt dit jaar. Vorige week op Emmeloord verloor hij in de eerste omloop van de uiteindelijke winnaar Chief One.

Hoge verwachtingen

Van McSpirit (5) hadden we voorafgaand aan dit seizoen hoge verwachtingen. De ruin viel twee weken geleden echter niet mee. Twee jaar geleden heeft hij echter laten zien enorm veel snelheid te hebben. Normaal gesproken komt hij echter tekort tegen Chaman Rapida (6), die inmiddels een abonnement heeft op ereplaatsen. De ruin is tijdens de eerste omlopen op zijn best. Panic Launcher (18) leek twee weken geleden prima in orde. Het verlies tegen Southwind Raptor in de derde omloop was geen schande.

Benieuwd zijn we naar het optreden van Heart AM (22). Stal de Groningers haalde de merrie vorig jaar voor de kortebaan naar Nederland, maar verkocht haar nog voor de start van het seizoen. Hierdoor komt de Zweed nu in actie komt voor Stal Langeweg die doorgaans alleen met kanshebbers naar de kortebaan komt. Dat de merrie nog nauwelijks koerservaring heeft opgedaan, lijkt geen voordeel.

ONZE TIP: 1. ELIOT CHARISMA (19) 2. CESAR CHARISMA (7) 3. BRONCO BOKO (11) 4. CALISTOKINGSDEEp (10)
Outsiders: Falco (1), Southwind Raptor (8) en Panic Launcher (18)

Online wedden

Ben je niet aanwezig of wil je niet in de rij staan voor het plaatsen van een weddenschap? Maak dan een account aan bij ZEturf en plaats je weddenschappen online. Via onderstaand linkblok krijg je een mooie welkomstbonus!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.