Voorbeschouwing en tips kortebaan Sassenheim

16 juni 2018 06:52

Winnen op de Teijlingerlaan is, gezien de erelijst, alleen voorbehouden aan de allergrootsten. Wat dat betreft past Cattiva Byd (nr. 22) goed in dit rijtje, want de merrie is een zeldzaam snelle sprinter. Dat houdt niet in dat de concurrentie kansloos is, want de merrie wil nog wel eens het edele hoofd in de wind gooien en haar kansen tijdens de finale vergooien. Achter de merrie is er sprake van een open strijd, waar voormalige winnaars als Barbert (nr. 6) en Blackpearl Trans R (nr. 8) het moeten opnemen tegen aanstormend talent. Genoeg ingrediënten voor een spectaculaire middag drafsport!

1. Ben Hurry – Rick Wester 300 meter
Een deelnemer om in de gaten te houden. Kwam dit seizoen in actie in Assendelft en Venhuizen en maakte beide keren een prima indruk. In Assendelft won hij een rit van de snelle Southwind Raptor en in Venhuizen versloeg hij knap Calistokingsdeep en Chaman Rapida. De zevenjarige ruin heeft aanleg voor het sprintwerk!

2. Dario Prof – Aad Pools 300 meter
Staat voor zijn 23ste start op de kortebaan. Wist helaas nog maar zelden te overtuigen. Wist zo nu en dan een gerenommeerde sprinter te kloppen, maar dat betaalde zich nooit uit in een klinkend resultaat. Heeft op de Teijlingerlaan de steun van ‘mister kortebaan’, die wellicht het beste in de ruin naar boven haalt.

3. Celebrity Jaguar – Wim van der Mespel 300 meter
De achtjarige ruin maakt zijn debuut op de kortebaan. Heeft op de langebaan een bescheiden winsom, maar wel een snel record van 1.12,9. Was de laatste weken actief op Duindigt en toonde snel achter de startauto te vertrekken. Het is aan de pupil van eigenaartrainer Peter Wisker om te laten zien dat hij dit ook op de kortebaan kan.

4. Eliot Charisma – Lindsey Pegram 300 meter
De ruin maakt in Sassenheim zijn seizoensdebuut. Kwam vorig jaar vier keer in actie op de kortebaan en haalde toen alleen in Heemskerk de tweede omloop. Heeft op de langebaan al meerdere keren laten zien uitstekend uit de voeten te kunnen met een bandenstart.

5. Blue Diamond As – Rob de Vlieger 300 meter
Een bovengemiddelde sprinter uit de stallen van Rob de Vlieger, die in het verleden al vaak succesvol was in Sassenheim. Kwam dit seizoen één keer in actie, in Venhuizen. Daar werd hij uitgeschakeld door de latere winnaar Obelix West. Won vorig jaar in Santpoort en was goed voor ereplaatsen in Hillegom en Enkhuizen. Wanneer hij de eerste omloop weet te overleven, zijn er mogelijkheden op een goede klassering.

6. Barbert – Finn Verkaik 305 meter
De winnaar van 2016 is ook dit jaar weer van de partij. Met John de Leeuw op de sulky won hij de eerste kortebaan van het seizoen in Assendelft, maar in zijn daaropvolgende start op Duindigt werd hij al na één omloop uitgeschakeld. Wil soms een foutje maken in de eerste meters. Wanneer hij deze galoppades achterwege laat, is hij één van de kanshebbers voor de overwinning.

7. Elisa – Harry Pools 300 meter
Kwam in Assendelft voor het eerst dit seizoen in actie op de kortebaan. Haar optreden over de uitgestrekte Dorpsstraat bleef beperkt tot één omloop; Zero Option Lane wees de merrie gedecideerd terug. Ook in Sassenheim heeft ze niet gunstig geloot met Blackpearl Trans R als tegenstander.

8. Blackpearl Trans R – Manon Pools 305 meter
Net zoals Barbert (nr. 6) wist Blackpearl Trans R al eerder te winnen in Sassenheim. In 2015 was ze niet te beschieten en boekte toen haar negende van in totaal twaalf overwinningen. Dit seizoen wist ze echter nog niet te overtuigen. Zowel in Assendelft als op Duindigt werd ze snel uitgeschakeld. Dat was beide keren tegen uitmuntende tegenstanders, dus daar zullen Aad en Manon Pools niet van in paniek zijn geraakt. Wanneer de loting gunstig verloopt, gaat de merrie voor de podiumplaatsen.

Blackpearl Trans R won in 2015 in Sassenheim.

9. Canon de la Douce – John Dekker 300 meter
Was in Assendelft kansloos tegen Nederlands kampioen Dutch Buitenzorg, maar liet in Venhuizen zien het spelletje onder de knie te krijgen. Hoewel de ruin opnieuw tijdens de eerste omloop ongelukkig werd uitgeschakeld door I am Perfect (nr. 13) had er meer ingezeten.

10. Action Invit – Rob Strik 300 meter
Voor Rob Strik geldt dat meedoen belangrijker is dan winnen. Met zijn Action Invit kwam hij sinds 2014 al 46 keer aan de start, maar op een enkele klassering in de derde omloop na wist hij nooit te overtuigen.

11. El Salvador – John de Leeuw 300 meter
Startte als één van de gevaarlijke outsiders voor de overwinning op Duindigt, maar kon die rol geen moment waarmaken. Anders verliep het in Wognum, waar hij bij zijn debuut een prima indruk maakte en zelfs de finale bereikte. Tijdens die eindstrijd was Cattiva Byd (nr. 22) een duidelijke maat te groot, maar El Salvador had zich bewezen. In Sassenheim behoort hij op basis van dat optreden wederom tot de kanshebbers.

12. Hannie Swagerman – Frans van der Blonk 295 meter
In Assendelft liet de merrie tijdens de eerste drie omlopen zien gemakkelijk te kunnen draaien, soepel weg te lopen en genoeg snelheid te hebben. Na de derde omloop raakte ze echter het spoor bijster. In Venhuizen werd ze voorzichtig op de benen gebracht, maar dat kostte haar een plek in de tweede omloop. De merrie heeft de kwaliteiten om een hoofdrol op te kunnen eisen, maar dan zal ze het hoofd bij het werk moeten houden.

13. I am Perfect – Aad Pools 300 meter
Werd in Assendelft tijdens de eerste omloop gedecideerd verslagen door Hannie Swagerman (nr. 12). In Venhuizen bereikte de hengst wel de tweede omloop, maar was de snelle Cassari tijdens de tweede omloop te sterk. Moet in staat worden geacht in Sassenheim de volgende omloop te halen.

14. Estellakingsdeep – Arnold de Wit 300 meter
De merrie maakt haar debuut op de kortebaan. Was de afgelopen maanden vooral actief op de langebaan in Wolvega, waar zij zo nu en dan een prijsje meepakt.

15. Harley D Energy – Lindsey Pegram 295 meter
Een interessante debutant. De vierjarige ruin is afkomstig uit de stallen van Hugo Langeweg en heeft zich meer dan genoeg bewezen op de langebaan. Zo boekte hij al flink wat sterke resultaten in Wolvega. Bijgestaan door de kundige Lindsey Pegram lijkt de ruin een combinatie die voor een verrassing kan zorgen.

16. Ronny Brandt – Rick Wester 300 meter
Ook de achtjarige ruin komt voor het eerst in actie op de kortebaan. Op de langebaan liep hij al een kleine twintig mille bij elkaar met een record van 1.14,3. Behoort tot de laatste aanwinsten van Michel Roggen en zijn Stal de Groningers en zal dus de kans krijgen om het sprintvak onder de knie te krijgen.

17. Gyon Beuckenswyk – Thomas Bos 300 meter
Kwam op de kortebaan nog niet uit de verf, maar bewees vorige week op de langebaan wel degelijk een prima draver te zijn. Op het gras van Aduard leidde hij van start tot finish en won afgetekend de zesde koers. Dit seizoen kwam hij op de kortebaan in twee starts niet door de eerste omloop heen. Kan wellicht profiteren van de onervarenheid van zijn tegenstander.

18. Discovery’s Wish – Wim van der Mespel 300 meter
Deze deelnemer was op de langebaan een zeer behoorlijk haverdiener met een winsom van ruim 22 mille en een record van 1.15,7. Komt in Sassenheim voor het eerst in actie op de kortebaan en moet daarom worden afgewacht.

19. Dundee Boko – Manon Pools 300 meter
De achtjarige ruin kwam in 2016 vier keer in actie op de kortebaan, maar wist geen enkele keer de eerste omloop te overleven. Tegen de sterke Crazy Lover lijkt hij normaal gesproken niet te zijn opgewassen.

20. Crazy Lover – John de Leeuw 300 meter
Was twee keer van de partij dit seizoen. In Assendelft en in Venhuizen liet hij zien over talent te beschikken, hoewel hij op de Westerbuurt tijdens de derde omloop iets te gemakkelijk werd geklopt door Verseau Blue. De pupil van trainer Hans Bot zal ongetwijfeld zijn verbeterd. Dat maakt van Crazy Lover een deelnemer om in de gaten te houden.

21. Sandvangens Titan – Frans van der Blonk 300 meter
De trots van Stal Assendelft staat voor de ondankbare taak aan te moeten treden tegen de grote favoriet voor de overwinning in Sassenheim. In Assendelft moest hij het afleggen tegen Barbert (nr. 6), terwijl in Wognum El Salvador (nr. 11) tijdens de tweede omloop een maatje te groot was. Wanneer hij de tweede omloop weet te bereiken, zou dat een enorme stunt zijn.

22. Cattiva Byd – John Dekker 300 meter
De merrie start als de grote favoriet in Sassenheim. De pupil van eigenaar en trainer Jan Demmink is op snelheid vrijwel iedereen de baas en kan alleen van zichzelf verliezen. Helaas voor haar belanghebbenden is dat al regelmatig gebeurd. Tijdens de beslissende omloop wil ze nog wel eens de handdoek in de ring gooien en weigert ze te draaien in het startvak. Wanneer ze haar hoofd bij het werk houdt, is ze niet te kloppen.

Jan Demmink en zijn Cattiva Byd.

23. Emir Frisia – Heidi Appel 300 meter
Was in 2016 zes keer op de kortebaan actief en haalde twee keer de tweede omloop. De vosruin is een nakomeling van de legendarische Diamond Way, die al vele kortebaanwinnaars heeft voortgebracht. Staat voor een pittige klus tegen een deelnemer met mogelijkheden.

24. Viperio – Harry Pools 300 meter
Vorig jaar in Middenbeemster was hij er opeens. Liep een dijk van een koers en miste ongelukkig een finaleplek. Een overwinning leek een kwestie van tijd, maar gek genoeg kwam deze er niet. De vosruin kreeg steeds minder zin in de kortebaan en was, op een uitzondering in Roden na, nog maar een schim van zichzelf. Is inmiddels gewisseld van trainer en komt in Sassenheim voor het eerst dit seizoen in actie. Wellicht heeft dat hem goed gedaan.

ONZE TIP: 1. CATTIVA BYD (nr. 22) 2. BARBERT (nr. 6) 3. EL SALVADOR (nr. 11) 4. BLACKPEARL TRANS R (nr. 8)
Outsiders: Ben Hurry (nr. 1), Hannie Swagerman (nr. 12) en Crazy Lover (nr. 20)

Wedden

Runnerz heeft een mooie aanbieding voor alle kortebaanliefhebbers. Iedereen die nu een account aanmaakt op de website van de wedorganisatie en inzet op de kortebaan Sassenheim kan een welkomstbonus van maar liefst 25 euro krijgen! Je bestudeert thuis op je gemak de deelnemers, hoeft niet in de rij te staan en zet via Runnerz.nl direct in! Klik op onderstaande banner en meld je aan!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.