Voorbeschouwing kortebaan Lisse

22 september 2014 19:48

De kortebaan in Lisse belooft donderdag een mooi spektakelstuk te worden. Een uitgesproken favoriet is er niet, al zijn op voorhand Iper Flying en Evison de blikvangers. Leidschendammer Wim van der Mespel kan verrassen met Windsor Forest. De eerste start op de Heereweg is om 13.30 uur.

Bekijk het deelnemersveld en de voorbeschouwing met een beschrijving van de kansen per paard en deskundige tips.

Iper Flying en Evison waren vorige week de smaakmakers in Enkhuizen. Iper Flying won, Evison werd derde nadat hij in de kamprit van de halve finale pechvol van de benen ging. Op basis van deze prestaties zullen veel toeschouwers Iper Flying en Evison meenemen op de wedtickets. Een uitgemaakte zaak is het zeker niet. Het krachtsverschil tussen de betere paarden is minimaal, zo is dit jaar wel gebleken.

Wellicht dat Van der Mespel voor een surprise kan zorgen. Zijn Windsor Forest liet in zijn voorgaande starts potentie zien zonder in de prijzen te lopen. Donderdag heeft hij voor het eerst een ontheffing van vijf meter. In het verleden heeft Van der Mespel al vele malen van dit voordeel weten te profiteren. In de eerste omloop treft hij Co Swagerman, die dit jaar al drie kortebanen wist te winnen. Windsor Forest heeft een voorsprong van tien meter. Dat moet voldoende zijn.

Magistrale wijze

Ook de titelverdediger is er weer bij. Black Beauty Venus zegevierde vorig jaar op magistrale wijze met Josette Pools op de sulky. Nu zit vader Aad Pools er weer achter. De handicap van vijf meter maakt het karwei echter een stuk lastiger.

Stal de Groningers van eigenaar Michel Roggen heeft maar liefst acht paarden aan de start in Lisse. Naast Evison zijn op voorhand ook Asko Bond, Anabaa Blue en Yankee Attack kansrijk.

Ben je er niet bij in Lisse, maar wil je wel inzetten (inclusief het spel Winscore)? Of heb je geen zin in de rij bij de totalisator? Maak dan een account aan bij Runnerz.nl via onderstaande link, krijg 10 euro gratis en maak vanaf donderdagmorgen je weddenschappen!


Voorspel paardenraces en win bij Runnerz.nl, €10 welkomstbonus!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.