Voorbeschouwing kortebaan Enkhuizen

16 september 2014 08:48

Andrea Swagerman en met name Co Swagerman zijn donderdag de blikvangers tijdens de kortebaan in Enkhuizen (start om 13.30 uur). De twee paarden van de familie Swagerman uit Andijk maken een topseizoen door. Op De Paktuinen kunnen zij dit bekronen met een overwinning tijdens de verkapte thuiswedstrijd.

Bekijk het deelnemersveld en de voorbeschouwing met een beschrijving van elk paard en tips.

Co Swagerman is in topvorm. Hij won dit seizoen al drie keer waaronder vorige week in Purmerend. De ruin staat ruim bovenaan in het klassement ‘Paard van het jaar’. Andrea Swagerman won dit seizoen in Sassenheim en Hoofddorp. In Purmerend werd hij vierde. De dadendrang van de ‘Swagerman-trein’ helpt ook pikeur en trainer Frans van der Blonk op weg. Hij staat eerste in zowel het trainers- als het pikeursklassement. Beide klassementen wist hij nog niet eerder te winnen.

Zware loting

De loting voor Andrea Swagerman is donderdag wel bijzonder zwaar. Hij treft de kersverse Nederlands Kampioen Zero Option Lane. Bij deze ruin is het vaak alles of niets. Vorige week in Voorschoten was het alles toen hij zeer oppermachtig zegevierde tijdens het NK.

De kampioensstal van Aad Pools maakt een mager seizoen door. Alleen in Nootdorp werd er gewonnen (Viva’s Limburgia). Maar liefst zes keer verloor Aad Pools dit seizoen met zijn paarden de finale, waaronder drie keer de afgelopen week. Aad en dochter Manon zullen erop gebrand zijn om revanche te nemen. Aad rijdt Black Beauty Venus en Amazing Power. Manon gaat op pad met Diamond Digger K. Iper Flying is de vierde troef van de stal. Vanwege zijn winsom heeft hij voor het eerst een leerlingpikeur nodig om vanaf de basisafstand te mogen starten. Hiervoor komt uit België Christophe de Groote over. Iper Flying treft in de eerste omloop de winnaar van vorig jaar: Yankee Attack.

Vanaf dinsdagavond staat er een voorbeschouwing online met een beschrijving van de kansen per paard en deskundige tips.

Ben je er niet bij in Enkhuizen maar wil je wel inzetten (inclusief het spel Winscore)? Of heb je geen zin in de rij bij de totalisator? Maak dan een account aan bij Runnerz.nl via onderstaande link, krijg 10 euro gratis en maak vanaf donderdagmorgen je weddenschappen!


Voorspel paardenraces en win bij Runnerz.nl, €10 welkomstbonus!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.