Voorbeschouwing en tips kortebaan Warmond

7 juli 2018 07:04

Met het deelnemersveld van Warmond kan het alle kanten op. Enerzijds heb je de bewezen grootheden als Blackpearl Trans R, Evison en Southwind Raptor en anderzijds een nieuwe generatie sprinters met bijvoorbeeld Ronny Brandt en Crazy Lover als kanshebbers. En wat te denken van de zes paarden die vanaf 270 meter starten? Het kiezen van een favoriet is daarom een lastig karwei. Crazy Lover lijkt de beste papieren te hebben, maar moet tijdens de eerste omloop al vol aan de bak.

1. Canon de la Douce – John Dekker 270 meter
Heeft nog niet laten zien wat hij in zijn mars heeft. Overleefde in drie starts slechts één keer de eerste omloop. Moest het in Venhuizen al eens eerder opnemen tegen I am Perfect. Leek toen de tweede omloop te gaan halen, maar een te vroege start gooide roet in het eten. Start voor het eerst vanaf 270 meter en dat biedt mogelijkheden!

2. I am Perfect – Aad Pools 270 meter
Ook I am Perfect is op de kortebaan nog niet uit de verf gekomen. Daarnaast zat de loting niet mee, want zowel in Venhuizen als in Sassenheim lootte hij tijdens de tweede omloop een sterke opponent. Ook I am Perfect start in Warmond voor het eerst vanaf 270 meter.

3. Pompano Mick – Rob Strik 275 meter
De twaalfjarige ruin behoort tot de oudste deelnemers van het veld. Toch staat hij op de Herenweg pas voor zijn vijfde start op de kortebaan. Tijdens zijn vorige starts liet hij zien over aanleg te beschikken, maar kwam slechts één keer in de tweede omloop.

4. Graceful Boko – Rick Wester 275 meter
Staat voor haar derde start op de kortebaan en wordt gereden door Rick Wester, de man in vorm. Bereikte eerder dit seizoen de tweede omloop in Venhuizen, waarin Crazy Lover (nr. 19) te sterk was. Toonde zich niet de gemakkelijkste, maar heeft ook laten zien over snelheid te beschikken.

5. Columbine Lep – Ruud Pools 275 meter
Eén van de smaakmakers van het vorige seizoen. Won toen in Vroomshoop en Hoofddorp en draafde een hele rits ereplaatsen bij elkaar. Tijdens haar eerste starts dit seizoen wist ze nog niet te overtuigen. Op Duindigt was ze al na één omloop klaar en in Zwanenburg reikte ze niet verder dan de derde omloop. De merrie van Cees Hetteling is echter het toonbeeld van trouw en dat is een ijzersterk wapen. Behoort tot de kanshebbers.

Mooie strijd tussen Discovery’s Wish en Columbine Lep in Zwanenburg.

6. El Salvador – Finn Verkaik 275 meter
Liep een dijk van een koers in Wognum, waar hij tijdens zijn debuut verrassend de finale haalde. In zijn daaropvolgende starts presteerde de zevenjarige ruin beduidend minder. In Warmond staat hij voor een zware opgave, want tegenstander Columbine Lep is niet de eerste de beste. Wanneer het El Salvador lukt de eerste omloop te overleven, liggen er mogelijkheden.

7. Urbino Ludois – Manon Pools 275 meter
Startte vorig jaar drie keer op de kortebaan en maakt in Warmond zijn seizoendebuut. Kwam vorig seizoen geen enkele keer door de eerste omloop heen, maar dat was te danken aan een zware loting tegen snelle sprinters. Tegen Estellakingsdeep liggen er mogelijkheden.

8. Estellakingsdeep – Arnold de Wit 275 meter
Maakte drie weken geleden in Sassenheim haar debuut op de kortebaan. Werd toen gemakkelijk geklopt door I am Perfect (nr. 2). Na die ritten ging Aad Pools met haar aan de slag. Met de adviezen van ‘mister kortebaan’ op zak zal de merrie in Warmond ongetwijfeld beter voor de dag komen.

9. Elisa – Harry Pools 275 meter
Hij is bijna 76 jaar, maar Harry Pools weet van geen ophouden. Met Elisa heeft hij een deelnemer die zich nog moet bewijzen. Tijdens haar drie eerdere starts wist ze geen enkele keer de eerste omloop te overleven. Ze krijgt het spelletje echter steeds beter onder de knie.

10. Juvel As – John de Leeuw 270 meter
Player Simoni won vorig jaar in Warmond nadat hij tijdens zijn eerste drie starts geen enkele keer door de eerste omloop heen wist te komen. Die vlieger kan zomaar opgaan voor Juvel As. De achtjarige ruin wist dit seizoen nog geen vuist te maken en bereikte geen enkele keer de tweede omloop. Met de steun van kampioen John de Leeuw is een flinke stunt niet onmogelijk!

11. Southwind Raptor – Lindsey Pegram 280 meter
De snelheidsduivel van eigenaartrainer Bert de Boer start in Warmond voor het eerst met een handicap van vijf meter. Vorig seizoen won de Amerikaan vier kortebanen. Dit seizoen finishte hij als tweede op Duindigt en in Venhuizen. In Assendelft werd hij derde. Het zal niet meevallen om met vijf meter extra een hoofdrol op te eisen, zeker nu hij pittig heeft geloot.

12. Discovery’s Wish – Wim van der Mespel 275 meter
Een overwinning in Warmond lijkt nog wat te vroeg te komen, maar vast staat dat Wim van der Mespel weer een potentiële winnaar tot zijn beschikking heeft. In Zwanenburg liep hij een sterke koers waarin hij de sterke Cassari uitschakelde en Columbine Lep (nr. 5) aan het wankelen bracht. Op basis van dat optreden behoort de pupil van trainer Cees Olsthoorn tot de gevaarlijke outsiders, hoewel hij tijdens de eerste omloop al flink aan de bak moet.

13. Lordspirit – Krista Timmer 275 meter
De Zweedse hengst is een enorm snelle deelnemer, maar is vaak te onregelmatig om met zijn speed te kunnen scoren. Tijdens zijn eerste vier starts dit seizoen haalde hij drie keer de tweede omloop. Wanneer hem dat in Warmond opnieuw lukt, is dat een prestatie van formaat.

14. Evison – Ruud Pools 280 meter
Wie het over kracht, snelheid en klasse heeft, komt automatisch uit bij Evison. De Zweedse pupil van trainer Cees Hetteling behoort tijdens vrijwel elke start tot de kanshebbers, maar heeft dat dit seizoen nog niet waar kunnen maken. In Wognum ging hij tweemaal snel in de fout en op Duindigt was Southwind Raptor (nr. 11) tijdens de tweede omloop te sterk. Desondanks hoort
de vosruin ook in Warmond op elke wedbiljet thuis.

15. Ronny Brandt – Rick Wester 275 meter
De verrassende winnaar van de kortebaan in Sassenheim. De Italiaanse ruin maakte zijn debuut op de Teijlingerlaan, maar dat belette hem niet om direct met de eer te gaan strijken. Hoewel de zege enigszins gelukkig tot stand kwam, Ronny Brandt werd na de derde omloop bijgeloot, maakte hij het karwei sterk af. Rick Wester gaf na afloop aan dat de ruin nog beter kan. We zijn benieuwd!

Ronny Brandt won direct bij zijn debuut in Sassenheim.

16. Action Invit – Rob Strik 275 meter
De veertienjarige ruin is bezig aan zijn laatste seizoen op de kortebaan. Hoewel hij voor 48e start staat, waren successen tot dusver schaars. Tegen de sterke Ronny Brandt lijkt hij weinig kans te hebben.

17. Spark Him Lyra – Finn Verkaik 275 meter
Tijdens zijn debuut had de Italiaanse hengst de nodige moeite met de startprocedure. Toch wist hij een rit te winnen van de latere finalist Diesel Scott. Zal verbeterd moeten zijn om in Warmond een rol van betekenis te kunnen spelen. Met de ervaring van trainer Hugo Langeweg zal dat ongetwijfeld het geval zijn.

18. Emi van Jip – John Dekker 270 meter
Na een prima optreden in Wognum loopt het de laatste weken minder. In Venhuizen en Zwanenburg raakte ze niet door de eerste omloop. In Egmond aan den Hoef ging het al beter. Tijdens de tweede omloop was de ontketende Calistokingsdeep te sterk. Start vanaf 270 meter en dat biedt mogelijkheden. De organisatie van Warmond is één van de mede-eigenaren!

19. Crazy Lover – John de Leeuw 270 meter
Donderdag in Egmond aan den Hoef won hij sterk de koers. Door slim inschrijven, start hij nu opnieuw vanaf 270 meter. Hij is daarom de logische favoriet, maar het is de vraag hoe hij deze inspanningen heeft verwerkt. Bovendien moet hij direct vol aan de bak tegen één van de allerbeste kortebaners ooit.

Crazy Lover won donderdag in Egmond aan den Hoef.

20. Blackpearl Trans R – Manon Pools 280 meter
Sinds haar eerste start in 2012 is de merrie uitgegroeid tot een fenomeen. Met een niet aflatende werklust vliegt ze achter haar tegenstanders aan. Twee jaar geleden raakte ze zwaar geblesseerd, maar in Sassenheim toonde ze aan weer helemaal terug te zijn. De finale tegen Ronny Brandt (nr. 15) ging weliswaar verloren, maar dat was na een krachtverslindende halve finale, waarin ze de sterke Cattiva Byd versloeg. Staat voor een bijna onmogelijke klus. Wanneer ze deze slag weet te winnen, is er veel mogelijk.

21. Heine Attack – Wim van der Mespel 270 meter
Een interessante debutant. De Duits gefokte hengst is een nakomeling van Virgill Boko. Won in maart met John de Leeuw op de sulky een koers in Wolvega en was daarna nog enkele keren geplaatst. Het kortebanen zal hij nog moeten leren, maar dat de pupil van trainer Danny den Dubbelden snelheid heeft, staat vast. Heeft daarnaast de steun van Wim van der Mespel, de absolute specialist in het winnen vanaf 270 meter.

22. Every’s wish – Caroline Aalbers 275 meter
De merrie komt steeds beter in vorm. Haar starts in Wognum en Venhuizen mislukten, maar in Zwanenburg liep ze naar een mooie derde plaats. Het parkoers over de Herenweg is haar op het lijf geschreven en met haar bliksemstart kan ze het menig tegenstander flink moeilijk maken. Wanneer ze gunstig loot, kan ze ver komen.

23. Blue Diamond As – Rob de Vlieger 275 meter
De ruin heeft de vorm van vorig jaar nog niet te pakken. Won toen in Santpoort en behaalde ereplaatsen in Hillegom en Enkhuizen. Dit seizoen kwam hij nog niet verder dan een plek in de tweede omloop van Sassenheim. Werd wel telkens uitgeschakeld door sterke tegenstanders, dus trainer Rob de Vlieger zal niet in paniek zijn geraakt.

24. Viperio – Harry Pools 275 meter
Na een verpletterend optreden in Middenbeemster vorig jaar leek Viperio een winnaar in de dop, maar tot op heden heeft hij de verwachtingen niet waar kunnen maken. Haalde in Sassenheim sterk de derde omloop, maar in Egmond aan den Hoef werd hij na één omloop uitgeschakeld. De winnaar van deze rit gaat op voor de prijzen!

ONZE TIP:
1. CRAZY LOVER (nr.19) 2. COLUMBINE LEP (nr. 5) 3. RONNY BRANDT (nr. 15) 4. EVISON (nr. 14)
Outsiders: Canon de la Douce (nr. 1), Discovery’s Wish (nr. 12) en Blackpearl Trans R (nr. 20)

Wedden

Runnerz heeft een mooie aanbieding voor alle kortebaanliefhebbers. Iedereen die nu een account aanmaakt op de website van de wedorganisatie en inzet op de kortebaan Warmond kan een welkomstbonus van maar liefst 25 euro krijgen! Je bestudeert thuis op je gemak de deelnemers, hoeft niet in de rij te staan en zet via Runnerz.nl direct in! Klik op onderstaande banner en meld je aan!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.