Voorbeschouwing en tips kortebaan Warmond

26 augustus 2021 15:05

De Stichting Harddraverij Warmond heeft zijn nek uitgestoken en wordt daarvoor beloond! Er verschijnen sterke deelnemers aan de start, waarvan er minstens acht niet zouden verbazen met een overwinning. Onze voorkeur gaat uit naar Cesar Charisma, maar vlak grootverdieners als Southwind Raptor, Eliot Charisma en Calistokingsdeep niet uit!

1. Kelsa Europoort – Manon Pools 295 meter
Staat voor haar vierde start op de kortebaan. Ze wist twee keer de eerste omloop niet te overleven, maar finishte ook één keer als vierde op het gras van Emmeloord. Ze versloeg toen onder andere Falco (nr. 15). De merrie staat voor een pittige opgave tegen een sterke tegenstander.

2. Archange de Jiel – Rick Wester 300 meter
De vice-kampioen van Nederland heeft een abonnement op podiumplaatsen. Tijdens zijn debuutseizoen kwam hij er tot zes (twee overwinningen) en dit seizoen werd hij tweede tijdens de seizoenouverture op Duindigt en onlangs op Emmeloord (Santpoort). Heeft de klasse om ver te komen, maar heeft moeite om het karwei af te maken. Desondanks een kanshebber.

3. Hariesine – Denise Pennekamp 300 meter
Kwam dit seizoen twee keer in actie en overleefde beide keren de eerste omloop niet. Eerst was Falco (nr. 15) te sterk, daarna was Juliette (nr. 5) een maatje te groot. Normaal gesproken kan hij het op snelheid niet bolwerken tegen Panic Launcher.

4. Panic Launcher – Mats Wester 300 meter
De titelverdediger heeft in het verleden laten zien over bovengemiddeld veel speed te beschikken, maar maakt ook gemakkelijk een fout. Finishte dit seizoen twee keer als vijfde, maar was tijdens haar laatste start op Duindigt niet in goeden doen. Wanneer ze haar hoofd bij het werk houdt, is ze een kanshebber voor de prijzen.

5. Juliette – Caroline Aalbers 300 meter
De vijfjarige merrie heeft nog niet weten te overtuigen op de kortebaan. Tijdens haar eerste start dit seizoen werd ze in de eerste omloop uitgeschakeld. In Emmeloord (Santpoort) haalde ze de tweede omloop, maar werd toen geklopt door Feria de Rheve (nr. 22). Lordspirit verslaan zou een prestatie van formaat zijn.

6. Lordspirit – Krista Timmer 300 meter
Het mag een klein wonder heten dat de hengst nog nooit een kortebaan heeft gewonnen. De pupil van trainer Appie Bosscha heeft enorm veel snelheid, maar maakt te vaak op het beslissende moment een fout. Het leverde hem al een hele rits ereplaatsen op, maar een ereronde ontbreekt. Of komt daar zaterdag verandering in?

7. Cesar Charisma – Ruud Pools 300 meter
De favoriet had op weg naar zijn eerste overwinning over geluk niet te klagen, maar maakte het karwei wel sterk af. Zo had Archange de Jiel (nr. 2) tijdens de finale geen schijn van kans. Tijdens zijn tweede start bewees hij geen eendagsvlieg te zijn en rekende knap af met Southwind Raptor (nr. 19), Falco (nr. 15) en Lordspirit (nr. 6). Dat de pijp daarna leeg was, is geen schande. De ruin heeft genoeg klasse voor een tweede zege!

Cesar Charisma blijft Ronny Brandt voor tijdens de eerste kortebaan op Duindigt.

8. Jet Bianco – John Dekker 295 meter
Start voor het eerst met een ontheffing van vijf meter. Dat maakt haar sowieso een deelnemer om in de gaten te houden. Tijdens haar eerste starts had ze weinig geluk. Ze werd steeds uitgeschakeld door een paard dat later de finale haalde, waaronder Cesar Charisma, haar tegenstander van Warmond. Lukt het haar om revanche te nemen?

9. Hampshire F Boko – Aad Pools 300 meter
Komt dit jaar nog niet uit de verf. Dat is mede te danken aan een hele rits aan ongelukkige lotingen. De hengst was dit seizoen niet opgewassen tegen respectievelijk Archange de Jiel (nr. 2), Eliot Charisma (nr. 12) en Calistokingsdeep (nr. 23). De troef van Aad Pools is goed genoeg voor een ereplaats, maar zal de loting enigszins mee moeten hebben.

10. King Fanatic – Frans van der Blonk 295 meter
Kwam dit seizoen één keer in actie op de kortebaan, maar kon toen in de eerste omloop tegen Ronny Brandt (nr. 11) geen potten breken. De ruin zal verbeterd moeten zijn om Hampshire F Boko te verslaan.

11. Ronny Brandt – Mats Wester 300 meter
De beste sprinter van 2019 heeft dit seizoen nog geen indruk gemaakt. Dat is mede te danken aan –het is een repeterend verhaal- een ongelukkige loting. De Italiaan werd drie keer uitgeschakeld door een latere finalist. Opnieuw is de loting uiterst ongelukkig. Ronny Brandt heeft in het verleden vaker bewezen uit geslagen positie terug te kunnen knokken. Waarom dit keer niet?

12. Eliot Charisma – Lindsey Pegram 305 meter
De kampioen van Nederland is matig aan het seizoen begonnen. Na een gelukkige tweede plaats in Emmeloord, de tienjarige ruin werd amper op de proef gesteld, draafde hij tijdens zijn twee daaropvolgende starts niet in de prijzen. Beide keren ging hij galopperend ten onder. Je kunt de pupil van trainer Mark de Jong nooit afschrijven, want Eliot Charisma kan zomaar ineens vanuit het niets weer vlammen. Mits in goede vorm is hij een potentiële winnaar.

Eliot Charisma is eenmaal op dreef bijna niet te verslaan.

13. Fip Junior – John Dekker 300 meter
In deze voorbeschouwing kwamen al enkele onberekenbare deelnemers voorbij. Fip Junior hoort daar zeker bij. De negenjarige hengst heeft in 2019 laten zien zich te kunnen meten met de beste sprinters in het circuit. Zo finishte hij als derde in Voorschoten en haalde hij de finale in Middenbeemster en ’t Zand. Tijdens zijn laatste deelnames leverde de startprocedure te vaak problemen op. Wanneer hij deze weet te vermijden, hangt een verrassing in de lucht.

14. Bolide Senonchois – Ruud Pools 300 meter
Kwam dit seizoen twee keer op de kortebaan in actie en wist beide keren de eerste omloop niet te overleven. De eerste keer was Lordspirit (nr. 6) te sterk en daarna Eliot Charisma (nr. 12). Wellicht kan de Fransman profiteren van het grillige karakter van zijn tegenstander.

15. Falco – Wim van der Mespel 300 meter
De revelatie van het seizoen. Hij wordt elke kortebaan beter en sneller en lijkt na zijn laatste optreden in Emmeloord (Santpoort) klaar voor een finaleplaats. Op de grasbaan legde hij eerst de latere winnaar Chief One en daarna finalist Archange de Jiel (nr. 2) het vuur aan de schenen. Van allebei wist hij een rit af te snoepen. Ook Cesar Charisma (nr. 7) moest eerder volle bak om de negenjarige ruin te verslaan. Het is tijd om te oogsten!

16. Hero Baldwin – Manon Pools 300 meter
De loopbaan van de zevenjarige ruin leek als een nachtkaars uit te gaan, maar tijdens zijn laatste start in Emmeloord (Santpoort) liet hij eindelijk weer eens zien wat hij waard is. Hij schakelde knap Panic Launcher (nr. 4) uit en won zelfs een rit van de latere winnaar Chief One. Daarna was de pijp leeg en finishte hij als vierde achter Falco, uitgerekend zijn tegenstander van Warmond. Hij staat voor een loodzwaar karwei, maar is op basis van zijn laatste start zeker niet kansloos.

17. Coktail Bar – Rick Wester 300 meter
Waar andere paarden regelmatig een onmogelijke loting voorgeschoteld krijgen, zat het Coktail Bar tijdens zijn vorige start niet tegen. De andere kanonnen sloopten elkaar, terwijl de tienjarige ruin het opnam tegen de op papier mindere goden. Hij toonde daarbij wel snelheid en was niet te beroerd om te knokken. Tijdens de finale was hij echter niet opgewassen tegen Calistokingsdeep (nr. 23). Zet hij een volgende stap of was hij een eendagsvlieg? We zijn benieuwd!

18. Joep Swagerman – Frans van der Blonk 295 meter
Net als Jet Bianco (nr. 8) mag Joep Swagerman het vandaag voor het eerst proberen met een startontheffing van vijf meter. De vijfjarige ruin heeft dit seizoen nog niet de kans gekregen om zich te etaleren. Eerst trof hij Ronny Brandt (nr. 11) en daarna twee keer Falco (nr. 15). Met Coktail Bar heeft de trots van de familie Swagerman het opnieuw niet getroffen.

19. Southwind Raptor – Lindsey Pegram 305 meter
De grootverdiener heeft zich dit jaar nog niet kunnen tonen. Hij leek op weg naar de overwinning tijdens de seizoenouverture op Duindigt, maar verviel in zijn aloude fout met galoppades en finishte als derde. Tijdens zijn volgende start verloor hij in de eerste omloop van Cesar Charisma (nr. 7). In potentie is niemand sneller dan de Amerikaan, maar hij moet om te winnen galoppades achterwege laten.

20. Pompano Mick – Denise Pennekamp 300 meter
De nestor van het deelnemersveld (15 jaar!) is de schrik van de eerste omloop. Dat ondervond onder andere Fip Junior (nr. 13), die enkele weken geleden kansloos was. De pupil van Rob Strik stond onlangs op de drempel van de derde omloop, maar tijdens de beslissende rit was de pijp leeg. Wanneer hij snel start, zal ook Southwind Raptor flink de benen moeten strekken!

21. Colt Turgot – Frans van der Blonk 295 meter
De familie Van der Blonk heeft de puzzel van Colt Turgot nog niet opgelost. De ruin heeft snelheid laten zien, maar heeft het spelletje nog niet onder de knie. Kwam in drie starts alleen in Emmeloord in de tweede omloop. Zijn nieuw verworven startontheffing kan hem wel eens helpen. Een deelnemer om in de gaten te houden.

22. Feria de Rheve – Wim van der Mespel 300 meter
De merrie presteerde boven verwachting tijdens haar laatste start in Emmeloord (Santpoort). Ze schakelde toen knap Calistokingsdeep (nr. 23) en Juliette (nr. 5) uit, maar was vervolgens niet opgewassen tegen Archange de Jiel (nr. 2). Met een gunstige loting kan ze opnieuw in de prijzen draven.

23. Calistokingsdeep – Thomas Bos 305 meter
De sterke winnaar van de vorige kortebaan op Duindigt. Hij verloor toen slechts één rit op snelheid. Dat was uitgerekend tegen Gaya Vip, de tegenstander die de twaalfjarige ruin nu treft tijdens de eerste omloop. Hij zal er dus direct moeten staan, iets wat tijdens zijn laatste start in Emmeloord (Santpoort) niet lukte. De ruin heeft desondanks de klasse om tot het einde mee te strijden om de prijzen.

Calistokingsdeep won de vorige kortebaan op Duindigt.

24. Gaya Vip – Caroline Aalbers 300 meter
De merrie heeft klasse genoeg, maar het komt er keer op keer niet uit. Tijdens de seizoenouverture was Archange de Jiel (nr. 2) na een kamprit te sterk en tijdens haar laatste start snoepte ze zoals hierboven beschreven winnaar Calistokingsdeep een rit af. Er komt een dag dat het balletje voor Gaya Vip eindelijk eens gunstig rolt. Het de kunst om haar op het juiste moment op je wedtickets te hebben staan!

ONZE TIP:
1. CESAR CHARISMA (nr. 7) 2. SOUTHWIND RAPTOR (nr. 19) 3. CALISTOKINGSDEEP (nr. 23) 4. ARCHANGE DE JIEL (nr. 2)
Outsiders: Eliot Charisma (nr. 12) en Falco (nr. 15)

Online wedden

Wil jij een weddenschap plaatsen op de kortebaan Warmond op Duindigt zaterdag? Doe dit dan online. Via onderstaand linkblok krijg je na registratie een mooie welkomstbonus. Vervolgens plaats je eenvoudig je weddenschappen!

Klik op het linkblok om gebruik te maken van de aanbieding.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.