Voorbeschouwing en tips Buitenzorg Kortebaandraverij Bemmel

13 augustus 2022 18:12

Het was vaak sprokkelen voor de organisatie in Bemmel, maar voor dit jaar hoefden zij zich geen zorgen te maken en verschijnen er zestien prachtige deelnemers aan het vertrek. Zoals zo vaak zijn de paarden van Stal de Groningers de blikvangers, maar houdt de deelnemers vanaf 295 meter in de gaten!

LET OP: Grand-16!

1. Epoque – Rick Wester 300 meter
Tijdens de eerste rit van de middag komt meteen de favoriet in actie. De zesjarige ruin stond pas enkele weken in Nederland toen hij voor het eerst in actie kwam in Voorschoten. Daar gaf hij meteen zijn visitekaartje af door te winnen. Hij toonde zich behendig in het startvak en had onderweg een knappe versnelling. Hij won weliswaar met een startvoorgift van vijf meter, maar de verwachting is dat Epoque in Bemmel nog beter voor de dag zal komen. De concurrentie kan zijn borst natmaken.

Epoque is na zijn vliegende debuut in Voorschoten de logische favoriet voor de overwinning op de Teselaar.

2. Hitman – John Dekker 295 meter
De prachtige vosruin kwam dit seizoen drie keer aan de start, maar liep nog niet in de prijzen. In Assendelft en Egmond aan den Hoef kwam hij goed voor de dag, maar in Venhuizen wilde hij er weinig van weten. Wanneer de vijfjarige ruin blijft draven, lijkt hij de kracht en snelheid te hebben om voor een verrassing te kunnen zorgen.

3. Faday Scott – Thomas Bos 295 meter
Voor zijn debuut in Nootdorp had zijn trainer Rob de Vlieger al de nodige verwachtingen. De negenjarige ruin stelde niet teleur, maar liet wel twee kanten van zichzelf zien. Tijdens de eerste omloop won hij knap van de sterke Gaya Vip. Tijdens de tweede omloop viel hij tegen en legde de latere winnaar met twee galoppades geen strobreed in de weg. Wanneer hij heeft geleerd van zijn eerste optreden en in Bemmel wel zijn hoofd bij het werk houdt, liggen er mogelijkheden.

Faday Scott (nr.3) liet in Nootdorp twee gezichten zien. Wanneer hij blijft draven kan hij op de Teselaar tot de kanshebbers worden gerekend.

4. Jocke Cane – Krista Timmer 300 meter
De ene keer is het alles met de negenjarige, maar veel vaker laat hij het zitten. Dat de ruin een behoorlijk voetje kan draven bewees hij met een finaleplaats in Assendelft en een mooie zege in Zwanenburg. Toch heeft hij regelmatig moeite met de startprocedure en is dan al snel kansloos. Het kan dus alle kanten op met Jocke Cane.

5. Floalts Cicciolina – Frans van der Blonk 300 meter
Ook Floalts Cicciolina is een onberekenbare deelnemer. De pupil van eigenaar Piet Siderius kwam vier keer aan de start en bleef drie keer buiten de prijzen. In Egmond aan den Hoef beleefde ze echter een wondermiddag en haalde even sterk als verrassend de finale, welke verloren ging tegen Candy Blue Chip (nr.16). Die Floalts Cicciolina maakt aanspraak op de prijzen.

6. Hero Baldwin – Aad Pools 300 meter
Het beste paard in het circuit dat vanaf de basisafstand nog niet wist te winnen. De ruin van Aad Pools heeft ritten gewonnen van alle kortebaankanonnen, maar maakt te vaak op het beslissende moment een galoppade. Dit seizoen werd hij al vierde in Assendelft en derde in Beverwijk, maar zonder fratsen had er veel meer ingezeten.

7. Archange de Jiel – Demi Veenstra 300 meter
Een geweldige atleet voor wie de middag vaak net even te lang duurt. De twaalfjarige Fransman draaft vrijwel elke kortebaan in de prijzen, maar geeft te vaak niet thuis op de momenten dat het er echt om gaat. Zo werd hij dit seizoen al drie keer derde en won hij één keer, in Beverwijk. In Voorschoten bleef hij opvallend genoeg voor het eerst dit seizoen buiten de prijzen. Archange de Jiel beleefde vaker een vormdip en sloeg dan keihard terug. In Bemmel wellicht?

8. Lisa Alki – Ruud Pools 295 meter
De vierjarige paarden hebben zich dit seizoen –op enkele ereplaatsen van Lois Lane na- nog niet weten te onderscheiden. Wellicht dat Lisa Alki daar verandering in kan brengen. De merrie debuteerde onlangs in Nootdorp en klopte meteen knap de snelle Hasta la Vista. Vervolgens kon ze het niet bolwerken tegen Eliot Charisma, in 2018 de winnaar in Bemmel. In Bemmel kan ze weleens voor een verrassing gaan zorgen.

9. Jet Bianco – John Dekker 300 meter
De liefhebbers van een snelle starter zijn bij Jet Bianco aan het goede adres. De merrie van trainster Caroline Aalbers heeft rappe eerste meters in de benen waarmee ze haar ritten vaak al in een vroeg stadium beslist. Dit seizoen finishte ze als tweede in Warmond en als vierde in Sassen-heim. De merrie verkeert in een blakende vorm getuige ook haar prestaties op de grasbanen. De eerste uitdager van de paarden van Michel Roggen.

10. Junior Kite – Thomas Bos 295 meter
Net zoals Faday Scott (nr.3) en Lisa Alki (nr.8) kwam Junior Kite in Nootdorp voor het eerst in actie op de kortebaan. Waar haar collega-debutanten tot aanvaardbare prestaties kwamen, kwam deze pupil van trainer Rob de Vlieger niet uit de verf. Tijdens de eerste omloop ging hij twee keer van de benen. Dat zal echt beter moeten.

11. Bankrobber – Krista Timmer 300 meter
Een lekkere kortebaner uit de stallen van Appie Bosscha en eigenaar Piet Siderius. Liep in Warmond een ijzersterke koers, die hij als derde afsloot. In Santpoort was hij minder op dreef, maar finishte desondanks met wat fortuin weer als derde. Uit zijn prestaties lijkt op te maken dat hij zich niet op zijn gemak voelt op klinkers. Dat zou betekenen dat hij op het asfalt van de Teselaar juist wel goed voor de dag zou moeten komen. We zijn benieuwd!

12. Panic Launcher – Mats Wester 300 meter
De merrie begon sterk aan het seizoen met een overwinning in Venhuizen en een derde plaats in Zwanenburg. In Hoofddorp strandde ze echter al tijdens de tweede omloop en in Middenbeemster vocht ze zich met hangen en wurgen naar een vierde plaats. Wanneer Panic Launcher in een blakende vorm verkeert, legt ze alle deelnemers in Bemmel het zwijgen op.

Panic Launcher was tijdens haar laatste starts niet op haar best. Wanneer de merrie weer haar normale niveau haalt, is ze iedereen de baas.

13. Kayla Kingsdeep – Aad Pools 295 meter
De merrie kwam vorig jaar twee keer op de kortebaan in actie. Beide keren op het gras van Emmeloord, waar ze alleen tijdens haar debuut de tweede omloop bereikte. De vijfjarige trots van Maatschap van der Let, in 2017 de trotse winnaars van de Buitenzorg Kortebaandraverij Bemmel met Calistokingsdeep, won onlangs op het gras en is dus in vorm. Of dat genoeg is om het op te nemen tegen al dat sprintgeweld, valt te bezien.

14. Cotton Eye Joe – Frans van der Blonk 295 meter
Stal Assendelft begon het seizoen met Unguento, maar helaas voor de eigenarengroep kon de Italiaanse hengst zijn draai niet vinden op de kortebaan. Unguento werd daarom verkocht en Cotton Eye Joe is zijn vervanger. De Deense ruin won ongeveer tien mille aan prijzengeld op de langebaan en draafde een record van 1.13,3. Frans van der Blonk zal zijn nieuwe troef vooral willen laten wennen aan de kortebaan, maar in het verleden wonnen wel vaker paarden bij hun debuut. Met dit sterke deelnemersveld lijkt dat echter niet mogelijk.

15. Jannie van Tim – Ruud Pools 295 meter
Ook Jannie van Tim kwam in Nootdorp voor het eerst in actie op de kortebaan. De zesjarige merrie versloeg tijdens de eerste omloop Hilto de Bertrange en werd tijdens de tweede omloop pas na een kamprit uitgeschakeld door Piet de Wit, die uiteindelijk als derde finishte. Op De Poort toonde ze zich een soepele starter, een sterk wapen op de kortebaan. Is bij Ruud Pools –die in Bemmel gek genoeg nog nooit won- in zeer bekwame handen.

16. Candy Blue Chip – Rick Wester 300 meter
Vloog tijdens haar debuut naar de bloemen in Egmond aan den Hoef en een nieuwe Blackpearl Trans R, twee keer winnares in Bemmel, leek opgestaan. Zo snel ging het echter niet. Na een vijfde plaats in IJmuiden viel ze ronduit tegen in Middenbeemster en Santpoort. Ze heeft laten zien dat ze klasse heeft, nu is het de kunst om dat elke keer te tonen. Wanneer dat lukt, liggen er grote mogelijkheden.

ONZE TIP:
1. Epoque (nr.1) 2. Panic Launcher (nr.12) 3. Archange de Jiel (nr.7) 4. Jet Bianco (nr.9)
Outsiders: Faday Scott (nr.3) en Candy Blue Chip (nr.16)

Online wedden

Je hoeft dinsdag niet in de rij te staan voor een weddenschap op de kortebaan in Bemmel. Je kunt jouw weddenschappen ook online plaatsen via onderstaande banner. Als nieuwe klant maak je bovendien aanspraak op een welkomstbonus van 60 euro. Je kunt ook hier klikken!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.