Voorbeschouwing en tips Buitenzorg kortebaan Bemmel

12 augustus 2019 17:27

Een vol veld van 24 paarden is het niet geworden in Bemmel, maar dat neemt niet weg dat er dinsdag op de Teselaar genoeg te genieten valt! Aan de start verschijnen drie van de vier beste sprinters van dit seizoen, namelijk Doc Holiday, Eliot Charisma en Ronny Brandt. Draait de koers uit op een finale tussen twee van deze drie favorieten? Of is er een outsider die daar een stokje voor steekt?

1. Limbo – Aad Pools 300 meter
Maakte vorige week zijn kortebaandebuut in Nootdorp. Moest het toen direct opnemen tegen de grote favoriet Eliot Charisma (nr. 18) en was zoals verwacht kansloos. Desalniettemin was trainer Aad Pools tevreden over zijn optreden en ziet zeker mogelijkheden voor toekomstige kortebanen. Met Tador Dry heeft hij een tegenstander om zich te bewijzen.

2. Tador Dry – Krista Timmer 300 meter
Maakte vorige week in Nootdorp na een afwezigheid van ruim twee jaar zijn rentree op de kortebaan. Een succes werd dat niet; de pupil van trainster Natasja Sprengers werd al tijdens de eerste omloop uitgeschakeld. Toch heeft Sprengers volop vertrouwen in haar pupil, die zich tijdens de trainingen kan meten met stalgenoot Doc Holiday (nr. 15). Laat hij dat in Bemmel zien?

3. Contador – Manon Pools 300 meter
Dat Contador een prima sprinter is, bewees hij vorig jaar met een hele rits aan ereplaatsen. Een zege leek daarom dit seizoen een kwestie van tijd, maar de ruin lijkt elke koers steeds minder te gaan presteren. Snelheid heeft hij genoeg, maar te vaak schakelt hij zichzelf uit met een galoppade. De familie Pools heeft daarom haar handen vol aan deze grillige sprinter, die keer op keer net even anders wordt aan- en ingespannen om toch maar optimaal te kunnen presteren. Hebben ze in Bemmel eindelijk het lek boven? Zo ja, schrijf Contador dan maar op!

4. Horeau – Jan Thijs de Jong 300 meter
Maakt zijn debuut op de kortebaan. Is een nakomeling van veelvuldig winnaar Abano As, de tweevoudig miljonair. Kwam het afgelopen jaar voornamelijk uit op de langebaan in Duitsland, waar hij prima presteerde. Heeft desondanks een bescheiden winsom van nog geen vijf mille en een record van 1.15,6. Staat voor een pittige klus tegen een –in potentie- prima sprinter.

5. Canon de la Douce – John Dekker 300 meter
Komt op de Teselaar voor het eerst dit seizoen in actie op de kortebaan. Startte vorig seizoen zes keer op de kortebaan, maar was niet bijster succesvol. Slechts één keer bereikte hij de tweede omloop. Start daarom in Bemmel als een verre outsider.

6. Amour de Jiel – Rick Wester 300 meter
Startte afgelopen donderdag nog in Beverwijk. Ondanks het feit dat hij mocht profiteren van het voordraaien wist hij de strijd tegen debutant Daydream Melo niet te winnen. Ook tijdens zijn debuut in IJmuiden wist hij de tweede omloop niet te bereiken. In Bemmel zijn er kansen om de tweede omloop te bereiken, maar daarna zal de loting mee moeten zitten om een klassering te behalen.

7. Almeric du Clos – Lindsey Pegram 300 meter
Deze Franse ruin uit de stallen van Marcel Hauber maakt in Bemmel zijn debuut op de kortebaan. Liep op de langebaan ruim vierenveertig mille aan prijzengeld bij elkaar en draafde naar een record van 1.16,1. Deze cijfers zeggen echter niets over zijn kansen op de kortebaan. Heeft de steun van kortebaankampioen Lindsey Pegram, die de laatste twee edities van de kortebaan over de Teselaar won. Ondanks haar aanwezigheid lijkt de kans dat Almeric du Clos de tweede omloop haalt met deze tegenstander erg klein.

8. Ronny Brandt – John de Leeuw 300 meter
Was tijdens zijn eerste drie kortebanen op geen enkele fout te betrappen en werd in Sassenheim alleen verslagen door Eliot Charisma (nr. 18). De koersen in Wognum en Egmond aan den Hoef wist hij zelfs te winnen. In Santpoort startte hij daarom als één van de favorieten, maar kon de verwachtingen slechts ten dele waarmaken. Tijdens de halve finale had hij niets te vertellen tegen Doc Holiday (nr. 15) en tijdens de troostfinale werd hij verslagen door Broer van Bremen. Daarom start Ronny Brandt in Bemmel niet als de uitgesproken favoriet, maar wel als een deelnemer die volop meedoet voor een plek op het podium.

9. Spark Him Lyra – Jan Thijs de Jong 295 meter
Was dit seizoen nog niet bijster succesvol op de kortebaan. In vijf starts haalde hij slechts één keer de tweede omloop, in IJmuiden. Toonde zo nu en dan snelheid, maar maakte daarbij te vaak een fout. Start voor het eerst met Jan Thijs de Jong op de sulky. Wellicht krijgt hij de achtjarige hengst wel aan de praat.

10. Fullrich v Assum – Bo Sprengers 300 meter
Begon sterk aan het seizoen met een prima optreden in Assendelft en een vierde plaats in Venhuizen. Het lukt de merrie vooralsnog niet om de volgende stap te maken. Zo eindigden haar laatste drie starts telkens al na de eerste omloop. Daarom start de merrie slechts als een outsider.

Dutch Buitenzorg komt weer thuis in Bemmel! Desondanks start de tweevoudig kampioen van Nederland als een outsider op de Teselaar.

11. Dutch Buitenzorg – Djimmy Schneider 305 meter
De ‘Dutch Destroyer’ is weer thuis! De tweevoudig kampioen van Nederland kwam ooit in Bemmel ter wereld in de stoeterij van de familie Nas. De verrichtingen van de negenjarige ruin zullen dus met bovengemiddelde interesse worden gevolgd, maar helaas is Dutch Buitenzorg geen favoriet voor de overwinning. Tijdens eerdere starts dit seizoen liet hij zo nu en dan een glimp van zijn klasse zien, maar veel vaker overliep hij zichzelf en sprong in galop. Wanneer hij deze fouten achterwege kan laten, doet hij zonder twijfel mee om een klassering.

12. Viperio – Manon Pools 300 meter
De vosruin kwam dit seizoen drie keer in actie maar wist geen enkele keer de eerste omloop te overleven. Toch was zijn optreden afgelopen donderdag in Beverwijk hoopgevend. Door snel te starten snoepte hij favoriet Chief One een rit af. Krijgt de pupil van trainer Harry Pools het spelletje eindelijk door? De vosruin zal er in elk geval voor gaan zorgen dat Dutch Buitenzorg tot de bodem zal moeten om de volgende omloop te bereiken, want Manon Pools kennende zal ze uiterst scherp starten en haar tegenstander vol onder druk zetten.

13. Buzz Glamour – Rick Wester 300 meter
Kwam dit seizoen nog niet uit de verf. Zowel in IJmuiden als in Beverwijk wist hij de eerste omloop niet te overleven. Is desondanks niet kansloos tegen Simoni’s Natural, zeker met het voordeel van het voordraaien.

14. Simoni’s Natural – Sjaak Snoek 300 meter
Haalde tijdens zijn debuut in Santpoort de tweede omloop, maar werd een week later in Beverwijk vrij gemakkelijk tijdens de eerste omloop uitgeschakeld. Heeft dus nog tijd nodig om deze sprintdiscipline onder de knie te krijgen.

In Stompwijk was het verschil tussen Eliot Charisma (links) en Doc Holiday duidelijk. Kan de kersverse kampioen van Nederland in Bemmel de rollen omdraaien?

15. Doc Holiday – Bo Sprengers 305 meter
De kersverse kampioen van Nederland verkeert in een blakende vorm. Na overwinningen in Assendelft en Venhuizen volgde een wat minder optreden in Warmond, maar de Duitse ruin herstelde zich prima met een finaleplaats in Stompwijk. In Santpoort was hij ongenaakbaar en sprintte met een enorme overmacht naar de nationale titel. Gevolg van dit succes is dat hij voortaan is opgezadeld met een starthandicap van vijf meter. Vorig seizoen bewees hij in ’t Zand ook vanaf 280 meter te kunnen winnen. Het valt daarom niet mee om de favoriet aan te wijzen. Op basis van de finale van Stompwijk kiezen wij voor Eliot Charisma (nr. 18), maar waar Eliot in Nootdorp wat steekjes liet vallen, toonde Doc Holiday zich in Santpoort beter dan ooit.

16. Boucher le Blanc – John Dekker 300 meter
Een meer dan behoorlijke kortebaner, die dit seizoen echter nog niet uit de verf gekomen is. Won vorig jaar met een startontheffing in Medemblik en finishte als derde in Schagen en Hillegom. Dit seizoen kwam hij nog niet verder dan een vijfde plaats in Assendelft en een plaatsje in de tweede omloop van Stompwijk. Had daarbij de pech tijdens zijn vier deelnames drie keer tegen de latere winnaar te loten en één keer tegen de uiteindelijke nummer drie van de middag. In dat opzicht zit het dus in Bemmel wederom niet mee. Toch is Boucher le Blanc niet geheel kansloos. De ervaren ruin heeft de snelheid om het met vijf meter voorsprong uit te zingen tot de finish. Kan hij voor een stunt zorgen?

17. Furienza – John de Leeuw 295 meter
Maakte vorige week net zoals Limbo (nr. 1) haar debuut op de kortebaan. Trof toen de eveneens deduterende Sirol Axe, die na een kamprit te sterk was. Vierjarige paarden moet het werk normaal gesproken nog leren, maar hebben met een startontheffing van vijf meter wel een gevaarlijk wapen achter de hand. Is dat genoeg om de absolute kortebaantop te kijk te zetten? Ze mag het gelijk laten zien tegen één van de beste sprinters van dit seizoen. Ze zal haar voorsprong van tien meter in elk geval hard nodig hebben. Is het genoeg om uit de greep van de titelverdediger te blijven?

18. Eliot Charisma – Lindsey Pegram 305 meter
Verscheen dit seizoen vier keer aan de start en haalde elke keer de finale. Won de kortebanen van Sassenheim, Hoofddorp en Stompwijk. In Nootdorp haalde de ruin niet het niveau van zijn eerste drie starts, maar werd desondanks toch nog tweede. Dat zegt genoeg over zijn klasse. De titelverdediger start daarom als de favoriet voor de zege op de Teselaar, maar zal beter voor de dag moeten komen dan in Nootdorp.

ONZE TIP: ELIOT CHARISMA (NR.18) 2. DOC HOLIDAY (NR.15) 3. RONNY BRANDT (NR.8) 4. CONTADOR (NR.3)
Outsiders: Viperio (nr.12), Boucher le Blanc (nr.14) en Furienza (nr. 17)

Wedden

Een weddenschap hoef je niet alleen op de baan te plaatsen. Je kunt ook online wedden via Runnerz, dezelfde organisatie als op de baan. Dan hoef je ook niet in de rij te staan. Wanneer je een nieuw account aanmaakt en minimaal 50 euro inzet, krijg je een welkomstbonus van maar liefst 25 euro. Profiteer van deze aanbieding door op onderstaande banner of hier te klikken!

Erelijst Bemmel

2007 Kaizarda Laurelton Wim van Buytene
2008 Winsome Bo Bo John de Leeuw
2009 Donna Napoli Aad Pools
2010 Jupiter Diamant Wim van der Mespel
2011 Le Dream Christophe de Groote
2012 Be the best Norg Wim van der Mespel
2013 Blackpearl Trans R Aad Pools
2014 Co Swagerman Frans van der Blonk
2015 Blackpearl Trans R Danny Brouwer
2016 Casanova John Dekker
2017 Calistokingsdeep Lindsey Pegram
2018 Eliot Charisma Lindsey Pegram/John Dekker

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.