Volle bak tijdens Megasprint in Alkmaar

27 maart 2015 14:06

Tijdens de Megasprint op Drafcentrum Alkmaar komen maandag 6 april (Tweede Paasdag) zestien paarden in actie. De NDR moest zelfs nog acht paarden uitloten.

Vertrouwde namen als Andrea Swagerman, Howings Kumpel, Edo Venus, Zenito Hanover en Blackpearl Trans R zijn erbij. In de eerste rit nemen twee nieuwe troeven het tegen elkaar op: Uno des Jacquets met Aad Pools tegen Jesse Kievitshof en John de Leeuw. Bijzonder is ook de deelname van Cycloon Frejo. De ruin kwam na zijn successen in 2013 vorig jaar niet in actie op de kortebaan. Hopelijk is deelname aan de Megasprint een opmaat voor regelmatige deelnames op de kortebaan in 2015.

De Megasprint is onderdeel van de Kortebaandag en vervangt de 1100 meter-koersen die de afgelopen jaren speciaal voor de kortebaners op het programma stonden. De paarden rijden één rit van 700 meter tegenelkaar. De winnaar gaat steeds door naar de volgende omloop. In 2002 werd de Megasprint voor het laatst verreden.

Het definitieve programma van de Kortebaandag is nog niet bekend. Daarover melden wij volgende week meer. Dan volgt ook een uitgebreide voorbeschouwing op de Megasprint.

Bekijk het deelnemersveld van de Megasprint.

 

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.