Vol veld op het gras van Stompwijk

17 juli 2014 07:10

‘Titelverdediger Howings Kumpel verschijnt maandag aan de start van de kortebaan in Stompwijk. De twaalfjarige Duitser verraste vorig jaar door de afvalkoers over 300 meter voor zijn Stompwijkse eigenaren winnend af te sluiten. De veteraan behoort ook dit jaar tot de kanshebbers, maar zal opnieuw boven zichzelf uit moeten stijgen om zijn thuiswedstrijd te winnen. De eerste start op de grasbaan achter de Dr. van Noortstraat is om 13.30 uur.

Bekijk het deelnemersveld.

Het huidige kortebaanseizoen verloopt voor Howings Kumpel nog niet naar wens. Tijdens vier eerdere deelnames kwam de pupil van trainer en pikeur Wim van Buytene niet verder dan twee vijfde plaatsen. Reden tot paniek is dat zeker niet. Vorig jaar verscheen de Duits gefokte ruin ook zonder verwachtingen aan de start, maar wist desondanks sterk te winnen. Howings Kumpel ontpopte zich die middag tot een heuse grasspecialist en liet kersvers Nederlands kampioen Ton Jeu tijdens de finale achter. De Fransman is er ook dit jaar bij. De startspecialist is in vorm, getuige zijn tweede plaats in Zwanenburg.

Eerste schreden

Ton Jeu moet het tijdens de eerste omloop opnemen tegen Capital C, de verrassing van de kortebaan in Hoofddorp. De vijfjarige merrie, vorig jaar derde in Stompwijk, wordt gereden door Wim van der Mespel. De Leidschendammer zette op de enige grasbaan in Stompwijk zijn eerste schreden in de drafsport. Van der Mespel heeft er alles voor over om voor de eerste keer te winnen op de baan waar hij het vak leerde.

De absolute koninginnenrit van de eerste omloop is het treffen tussen Andrea Swagerman en Qualva Nonantais. Laatstgenoemde won de eerste kortebaan van het seizoen in Assendelft, maar was tijdens zijn laatste optredens minder op dreef. Dat kan niet gezegd worden van zijn tegenstander. Andrea Swagerman won op magnifieke wijze in Sassenheim en Hoofddorp en is maandag het te kloppen paard.

Ook Viva’s Limburgia is weer van de partij. De beste kortebaner van de afgelopen tien jaar heeft dit seizoen echter de juiste vorm nog niet te pakken. Voor de vijftienvoudig kortebaanwinnaar beginnen de jaren te tellen, maar is nimmer te onderschatten. Pikeur Manon Pools zal er alles aan doen om het huzarenstukje van 2008, toen de combinatie over het door de regen loodzware parkoers won, te herhalen.

Deelnemersveld en tips

Vanaf vrijdagavond is op deze site een voorbeschouwing met tips te lezen. Meer informatie over het evenement in Stompwijk vind je op www.stompwijksepaardendagen.nl. 

Ben je er niet bij in Stompwijk, maar wil je wel inzetten (inclusief het spel Winscore)? Of heb je geen zin in de rij bij de totalisator? Maak dan een account aan bij Runnerz.nl via onderstaande link, krijg 10 euro gratis en maak vanaf maandagmorgen je weddenschappen!
Voorspel paardenraces en win bij Runnerz.nl, €10 welkomstbonus!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.