Viva’s Limburgia schrijft historie

15 juni 2012 18:17

De klasse van Viva’s Limburgia kent geen grenzen. Na zijn zege in Venhuizen was de negenjarige ruin ook in Sassenheim niet te beschieten. De combinatie met Josette Pools op de sulky was als vanouds op dreef en hoefde op weg naar de overwinning slechts twee ritten af te staan. Met zijn tweede seizoenszege evenaarde Viva’s Limburgia het aantal overwinningen van Mr.Postman.

‘De Kortebaner van de Eeuw’ won in zijn lange loopbaan maar liefst veertien kortebanen, een aantal dat ook nu Viva’s Limburgia heeft bereikt. En in zijn huidige vorm lijkt het daar voor de trots van eigenaar Karel Gerrits niet bij te blijven!

Alleen Atilla (tijdens de eerste omloop) en Black Beauty Venus wisten Viva’s Limburgia een rit af te snoepen, maar moesten dat uiteindelijk bekopen met een galoppade. Na een stilstaand nummer in de tweede omloop volgden achtereenvolgens stalgenoot Black Beauty Venus, Woody Boko en een tot de finale de verrassend sterke Ipse Lb. Voor Josette Pools betekende het haar tweede zege met Viva’s Limburgia. Vorig jaar won de voormalig leerlingkampioene al in Egmond aan den Hoef.

Achter de twee finalisten eindigde Woody Boko op de derde plaats. De achtjarige ruin maakte op de Teylingerlaan gemakkelijk een fout, maar werd lopende gedurende de middag niet geklopt. Umberto, de winnaar van de kortebaan in Amsterdam-Noord, legde moegestreden beslag op de vierde plek.

Lees het volledige verslag vanaf vrijdag in Draf & Rensport. Later meer reacties.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.