Viva’s Limburgia schrijft historie in Hoofddorp

13 juli 2013 18:10

Viva’s Limburgia heeft in Hoofddorp een historische zege geboekt. De pupil van trainer Aad Pools won over het parkoers van de Kruisweg zijn vijftiende kortebaan. Daarmee overtreft de tienjarige ruin de legendarische Mr.Postman, die door velen als de beste kortebaner allertijden wordt gezien.

Wanneer Viva’s Limburgia zijn dag heeft, is het genieten geblazen. Het lijkt niet uit te maken of zijn tegenstander vijf of tien meter voorsprong heeft; de combinatie met Manon Pools op de sulky vliegt over zijn tegenstanders heen alsof ze er niet staan. In Hoofddorp hadden achtereenvolgens Toulouse, Zero Option Lane, Quick du Vivier, Umberto en Yankee Attack geen schijn van kans tegen de ontketende trots van de familie Gerrits. Daarmee boekte Viva’s Limburgia zijn vijftiende kortebaanzege: een unicum.

Voor de concurrentie was de tweede plaats het hoogsthaalbare. Na een soepel koersverloop rekende Yankee Attack tijdens de vierde omloop sterk af met Blackpearl Trans R, maar had niets in de melk te brokkelen tegen de uiteindelijke winnaar. De beste kortebaner van 2012 legde uiteindelijk beslag op het vierde geld, achter Umberto, die tijdens de derde omloop ook verrassend te sterk was voor Andrea Swagerman.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.