Viva’s Limburgia opnieuw met Karel Gerrits

20 april 2012 12:23

Tijdens de seizoensouverture in Helmond verschijnt Viva’s Limburgia opnieuw met eigenaar Karel Gerrits aan de start. De amateurrijder rijdt in Helmond een thuiswedstrijd.

Vorig seizoen verscheen de 33-jarige Gerrits ook al met Viva’s Limburgia aan de start in Helmond. Ondanks een starthandicap van maar liefst tien meter drong de combinatie door tot de derde omloop, waarin de beste kortebaner van 2011, Le Dream, de weg naar de halve finale versperde. Omdat de paarden die tijdens hun carrière meer dan 24.000 euro op de kortebaan verdienden, gebruik mogen maken van een ontheffing van vijf meter totdat zij dat seizoen 1.500 euro hebben gewonnen, start de gelegenheidscombinatie in Helmond vanaf 305 meter.

Trainer Aad Pools heeft het verdere verloop van het seizoen voor Viva’s Limburgia al uitgedacht. “Zolang Viva’s geen 1.500 euro verdient, start Manon met hem. Mocht hij over dat bedrag heen gaan, neemt Josette weer achter hem plaats.”

Vorig seizoen werkte deze route uitstekend voor de familie Pools. Dochter Manon won direct tijdens haar eerste start in Assendelft. Nadat zij enkele keren zonder succes met een maximale starthandicap was gestart, nam zus Josette haar plaats achter Viva’s Limburgia over. Ook dit leidde tot succes; in Egmond aan den Hoef snelde de combinatie indrukwekkend naar de bloemenkrans.

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.