Viva’s Limburgia en Manon Pools herenigd in Venhuizen

16 mei 2013 07:06

Voor Manon Pools moet het dinsdag in Venhuizen haar dag worden. De pikeur is herenigd met haar trots Viva’s Limburgia en daar wil ze optimaal van genieten. Deze combinatie bleek de afgelopen jaren een klasse apart. Samen wonnen zij al twaalf kortebanen, waaronder vorig jaar op de Westerbuurt.

Vanwege zijn winsom moet Viva’s Limburgia eigenlijk vanaf 310 meter starten of met vijf meter minder met een leerlingpikeur. Sinds 2011 mogen paarden met een winsom van 24.000 euro of meer echter in een seizoen 1.500 euro verdienen op 305 meter met een ‘volleerd’ pikeur. Pools maakte hier de afgelopen jaren goed gebruik van. Steeds won zij haar eerste start met deze ultieme kortebaner. In 2011 in Assendelft, een jaar later in Venhuizen.

In Helmond maakte Viva’s Limburgia voor het eerst dit jaar zijn opwachting. Eigenaar Karel Gerrits zat toen op de sulky. In zijn eerste ritten was hij fenomenaal. In de tweede omloop moest hij echter zijn meerdere erkennen in Arctic Challenge. Zijn conditie leek toen nog niet optimaal. Wellicht staat hij er nu beter voor.

Oude vorm

Arctic Challenge is er ook nu weer bij. In Helmond toonde hij weer iets van zijn oude vorm, met de derde plaats als resultaat. Het is opvallend dat Wim van der Mespel er niet voor kiest om achter de Fin plaats te nemen. Hij geeft de voorkeur aan Quick du Vivier die in Wognum voor een sensatie zorgde door torenhoog favoriet Blackpearl Trans R te kloppen. In de tweede omloop viel hij echter tegen met twee galoppades. Ook rijdt Van der Mespel Ottimo du Closet, die hij na uitschakeling in Wognum werkte. De Fransman maakte toen een goede indruk.  

Benieuwd zijn we naar Contador Trans R. De ruin uit de stal van Rob de Vlieger maakt zijn debuut. In Wognum kreeg hij een werkje en vloog over de baan. Dreamcatcher Venus maakte in Helmond zijn debuut. Het paard straalt klasse uit, maar viel na een sterk optreden in de eerste omloop tegen in ronde twee. Hij klopte op snelheid met veel moeite Vanitas d’Echo in de kamprit, maar sprong door het stek. We gaan er vanuit dat trainer Aad Pools aan hem heeft ‘gesleuteld’. Met Power Hill als tegenstander heeft hij het niet getroffen. Het paard heeft enorm veel snelheid, maar kon het gek genoeg in zijn vorige starts niet meer dan één of twee ritten laten zien. Wie gaat voor een ‘zekerheidje’, zit goed bij Zero Option Lane. Met Lindsey Pegram op de sulky is hij beter dan ooit. In Assendelft werd de combinatie sterk tweede.

Inschrijving

Het is overigens opvallend dat de inschrijving op donderdag al is gesloten, terwijl het maximale aantal paarden van 26 nog niet was bereikt. Vanaf dit jaar is er de regel dat de vooraangifte opengesteld kan worden op verzoek van het bestuur van de desbetreffende kortebaan. Zij dienen dan zelf te proberen om het veld vol te maken tot en met 26 paarden. Het bestuur van Venhuizen heeft aangegeven van deze regeling geen gebruik te maken.

ONZE TIP: 1. Viva’s Limburgia 2. Zero Option Lane 3. Arctic Challenge 4. Quick du Vivier
Outsiders: Contador Trans R en Dreamcatcher Venus

Bekijk het deelnemersveld.

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.