Violette Venneman wint TipCompetitie 2014

15 oktober 2014 08:35

Violette Venneman is de winnares geworden van de TipCompetitie van Kortebaandraverijen.nl. De mede-eigenaresse van tweevoudig kortebaanwinnaar Cycloon Frejo sloeg begin september tijdens het NK in Voorschoten een beslissende slag en kwam daarna niet meer in gevaar. Venneman wist in 2012 ook al de TipCompetitie te winnen. Vorig jaar werd de liefhebster uit Utrecht tweede achter Fred Frelin.

Ondanks dat Venneman tijdens de twee voorgaande edities als eerste en tweede finishte, kwam ze dit seizoen moeizaam op gang. Pas na de koers in Schagen, de 17e kortebaan van het seizoen, nam ze de leiding over van Fred Overdevest. Door tijdens het Nederlands kampioenschap in Voorschoten als enige deelnemer Zero Option Lane als winnaar te tippen, sloeg ze een enorm gat met de concurrentie. Door deze meesterlijke zet kwam Venneman niet meer in de problemen en bouwde ze haar voorsprong zelfs nog verder uit. Daarom kreeg ze in ’t Zand geheel terecht uit handen van redacteur Mathieu Hilgersom (foto) de ereprijs voor het winnen van de TipCompetitie overhandigd. Ook verdedigde ze haar koppositie in het regioklassement ‘West-Friesland’ met verve en schreef deze op haar naam.

Fred Overdevest eindigde knap als tweede. De Stompwijker nam na de kortebaan in Wognum even de leiding in het algemeen klassement en bivakkeerde tijdens de resterende 24 kortebanen (!) in de top van de ranglijst. En passant pakte hij de winst in het regioklassement ‘Zaanstreek’ mee. De strijd om de derde plaats was flink spannender. (Ome) Gé Hilgersom had voor de koers in ’t Zand de beste papieren, maar kon zijn minimale voorsprong van twee punten door een magere dagscore niet behouden. Kees de Bock profiteerde en eindigde, na bijna het gehele seizoen in de Top 10 te hebben doorgebracht, uiteindelijk als derde. De deelnemer uit Oegstgeest kan uitkijken naar een goede fles wijn.

Dagprijs

Niet voor het eerst dit seizoen werd de winnaar van de kortebaan in ’t Zand door geen enkele deelnemer geraden. Violette Venneman, Wybo Lelieveld, Mardina Woord en Cees Kuilman hadden de Zweed weliswaar in hun prognose meegenomen, maar voorspelden een andere winnaar. Het was voor alle vier niet genoeg om de dagprijs te winnen. Deze ging naar Alex Koster, die met Donate Groenhof, Zero Option Lane, Edo Venus en Qualva Nonantais één punt meer scoorde dan de gedeelde nummers twee Martin Dam, Ferry Elderbroek en Violette Venneman.

De kaarten zijn geschud, het kortebaanseizoen is ten einde. Dank aan alle deelnemers aan de TipCompetitie, die elke keer weer enthousiast hun prognose instuurden. Daarnaast felicitaties aan alle prijswinnaars! En voor de deelnemers die dit seizoen op hogere klasseringen in de diverse klassementen hadden gerekend: volgend jaar weer een nieuwe kans!

Bekijk hier het dagklassement van ’t Zand, de eindstand van het regioklassement ‘West-Friesland’ en de eindstand van het algemeen klassement.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.