Violette Venneman deelt dreun uit in TipCompetitie

2 september 2014 01:13

Violette Venneman heeft de kortebaan van Schagen gebruikt om orde op zaken te stellen in de TipCompetitie. De winnares van 2012 en de nummer twee van vorig jaar scoorde maar liefst 35 van de maximaal 36 te behalen punten op de Nieuwstraat en behaalde daarmee de hoogste dagscore. Het leverde haar de koppositie in het regioklassement ‘West-Friesland’ en het algemeen klassement op.

Voor Venneman was het zesde keer sinds de invoering van het huidige puntensysteem in 2011 dat ze de beste van de dag was. Dit seizoen scoorde ze ook al in Venhuizen de meeste punten. Ze behaalde haar fenomenale score door Donate Groenhof als winnares te tippen, met daarachter Cunera Beuckenswyk, Cha Cha Cha en Evison. Door haar puntenaantal liet ze de concurrenten in de top van het klassement ver achter zich en is ze op dit moment de trotse lijstaanvoerder, met op ruime afstand Fred Overdevest, Kees de Bock en Ferry Elderbroek.

Venneman was uiteraard niet de enige die Donate Groenhof als winnares tipte. Maar liefst 61 van de 81 deelnemers hadden de vierjarige merrie als uiteindelijke winnares voorspeld. Sterker nog, de pupil van trainer Cees Hetteling kwam slechts in één voorspelling niet voor. De volgende kortebaan in Heemskerk behoort tot het regioklassement van ‘Zaanstreek’, het klassement waarin (Ome) Gé Hilgersom en Pol de Jaeger, beiden oud-koplopers van het algemeen klassement, de leiding hebben. De volgende kortebaan in de regio ‘West-Friesland’ is Medemblik, met daarna Enkhuizen en ’t Zand.

Bekijk hier het dagklassement van Schagen, het regioklassement van ‘West-Friesland’ en het algemeen klassement.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.