Viking Cehere wint Lisse na zinderende finale

28 september 2017 19:00

Viking Cehere en Wim van der Mespel hebben donderdag de kortebaan van Lisse gewonnen. De ruin uit de stal van Berry Schwarz zegevierde na een spectaculaire finale, die pas op de streep werd beslist, tegen de huizenhoge favoriet Cattiva Byd (John Dekker). Columbine Lep en Ruud Pools eindigden als derde voor de verrassende Donder Frejo met Rob de Vlieger.

Alles leek er op dat Cattiva Byd de kortebaan van Lisse zou gaan winnen. De merrie van Jan Demmink had voorafgaand aan de koers al enorm veel snelheid laten zien en bewees ook op de Heereweg dat er geen paard sneller is dan zij. De eerste finalerit ging dan ook gemakkelijk naar Cattiva Byd.

Toch ging het nog mis. De troef van John Dekker leek er ineens geen zin meer in te hebben en ging in de tweede rit galopperend van start. De allesbeslissende kamprit was een rit waar nog lang over nagepraat zal worden. Cattiva Byd miste de start volledig, nam de startpaal mee en moest met een krom wiel verder. Viking Cehere, die vijf meter voorgift in het startvak had, was ondertussen al gevlogen. Cattiva Byd bewees in deze rit echter nog maar eens hoe snel ze is. Ze kwam met elke stap dichterbij en kwam precies op de finish langszij. De finishlichten gaven echter aan dat Viking Cehere net op tijd binnen was.

Wat een finale! Viking Cehere (links) blijft maar net uit de greep van Cattiva Byd.

Startontheffing

Het was de eerste overwinning van Viking Cehere, die eerder dit seizoen als vierde was geëindigd in Voorschoten. Omdat de troef van Stal Aventura daarna geen resultaat meer wist te behalen, mocht hij na de kortebaan in De Lier met een startontheffing deelnemen. In Enkhuizen maakte hij daar voor het eerst gebruik van. De razendsnelle Southwind Raptor troefde hem echter in de eerste omloop af.

In Lisse nam hij samen met pikeur Van der Mespel revanche. Achtereenvolgens versloeg hij tot de finale Next Wind, Blackpearl Trans R, Evison en Columbine Lep. Steeds ging hij uiterst scherp van start waarna zijn tegenstanders hem niet meer konden achterhalen.

Troostfinale

Ook de strijd om het brons was spannend. Donder Frejo was de verrassing van de middag geweest door onder andere Nederlands Kampioen Dutch Buitenzorg en Jagger Broline (won dit seizoen drie kortebanen) te verslaan. Na kansloos te zijn verslagen door Cattiva Byd in de halve finale, leek hij in de strijd om het brons wel het beste gegeven te hebben. Toch wist hij nog een rit te winnen. Columbine Lep trok uiteindelijk in de kamprit aan het langste eind.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.