Vijfde zege voor Blackpearl Trans R

6 september 2012 18:08

Blackpearl Trans R heeft donderdag haar vijfde kortebaanzege van het seizoen geboekt. De supermerrie met Aad Pools won in Heemskerk op overtuigende wijze door stalgenoot Viva’s Limburgia in de finale te kloppen. Zalvador Spendic legde beslag op plek drie voor de verrassende Murdoc.

Vooral in de eerste finalerit liet Blackpearl Trans R haar klasse zien. De vijf meter voorgift bij de start was ze direct kwijt, maar lopende wist ze Viva’s Limburgia alsnog te verslaan. In de tweede rit ging Viva’s Limburgia te vroeg van start.

In het verschrikkelijk drukke Heemskerk had Blackpearl Trans R geen zware middag. Tegenstander in de eerste omloop Betty Beuckenswyk werd geschrapt waardoor ze zonder te hoeven lopen de tweede omloop bereikte. Hierin wachtte Bitchy M die ze eenvoudig opzij zette. Tegen Ton Jeu in de derde omloop ging het moeizamer. De Franse ruin dwong zelfs een kamprit af, maar moest toch zijn meerdere erkennen in Blackpearl Trans R. In de halve finale was Murdoc duidelijk niet opgewassen tegen de merrie in eigendom van King Ping BV.

Smet op de middag was een ongeluk voorafgaand aan de koers. Een vrouw mocht onterecht oversteken van de klaar-overs, treuzelde en kwam in botsing met de sulky van Blackpearl Trans R. De vrouw werd, gewond aan haar been, afgevoerd naar het ziekenhuis.

Lees het volledige verslag met reacties vanaf vrijdag 14 september in Draf & Rensport.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.