Vijf keer op rij winst voor John de Leeuw in Egmond

11 juli 2019 19:05

John de Leeuw heeft donderdag voor het vijfde jaar op rij de kortebaan in Egmond aan den Hoef gewonnen. De vaste pikeur van Stal de Groningers won dit keer met Ronny Brandt. De combinatie versloeg in de finale Chaman Rapida met Krista Timmer. Gently Boko en Sytske de Vries pakten verrassend het brons voor Contador (Manon Pools).

Dat Ronny Brandt verbeterd is ten opzichte van vorig jaar bewees hij al met de winst in Wognum. In Egmond aan den Hoef deed de troef van Stal de Groningers daar nog een schepje bovenop. De ruin toonde zich een complete kortebaner die bijzonder vlot vertrekt, veel snelheid onderweg toont en blijft vechten tot de laatste meter. Bovendien is hij op geen foutje te betrappen.

In de eerste finalerit blijft Ronny Brandt nipt voor Chaman Rapida.

Op de ‘Hoever S’ verloor hij alleen in de eerste omloop een rit na een te vroeger start tegen Boucher le Blanc. Daarna volgden knappe zeges op Pompano Mick, Archange de Jiel, Contador en Chaman Rapida. In de finale lukte het Ronny Brandt zelfs om achterom tegen startkanon Chaman Rapida als snelste te vertrekken. In de eerste rit zat Chaman Rapida er nog dichtbij. De pupil van Piet Siderius kon in de tweede finalerit echter niet in de buurt blijven van de uiteindelijke winnaar. Door weer een goed resultaat is Chaman Rapida voortaan opgezadeld met een starthandicap. Met een leerlingpikeur mag hij nog wel vanaf de basisafstand vertrekken.

Brons voor Gently Boko

Gently Boko liep voor Sytske de Vries en eigenaartrainer Piet Baltus een goede koers. De merrie werd in de derde omloop verslagen, maar kreeg door bijloting een herkansing. Na verlies tegen Chaman Rapida pakte zij alsnog het brons door twee galoppades van Contador.

Favoriet Calvados Chess werd direct in de eerste omloop uitgeschakeld. De hengst wist in de eerste rit tegen Calistokingsdeep de tien meter voorsprong (nipt) niet te houden en verloor na een te vroege start van de troef van Lindsey Pegram te gemakkelijk de kamprit. Calistokingsdeep verloor uiteindelijk gedecideerd van de snelle Contador in de tweede omloop.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.