Vijf genomineerden ‘Vereniging van het jaar’

17 oktober 2014 09:06

Hoofddorp, Lisse, Medemblik, Nootdorp en Purmerend zijn in de race om de titel Kortebaanvereniging van het jaar 2014 te krijgen. De redactie van de website Kortebaandraverijen.nl heeft de vijf genomineerden vrijdag bekendgemaakt. De ‘Vrienden van de kortebaan’ kunnen vanaf nu stemmen op de organisatie van hun voorkeur. Op dinsdag 25 november wordt tijdens de jaarvergadering van de Kortebaanbond in Assendelft de winnaar bekendgemaakt.

Kortebaandraverijen.nl heeft de prijs in 2008 in het leven geroepen als stimulans voor het vele goede werk dat de verenigingen en stichtingen verrichten om hun jaarlijkse evenement te organiseren. Vanaf de eerste editie heeft de prijs veel waarde bij de organisaties. Naast de fraaie wisseltrofee staat met name eer en waardering op het spel.

De redactie van Kortebaandraverijen.nl, André, Benjamin en Mathieu Hilgersom, is vanaf de eerste editie de jury. Zij bezoeken alle kortebanen en beoordelen deze op onder andere professionaliteit, PR en faciliteiten voor publiek én deelnemers. Ook de kwaliteit van de koers en de sfeer spelen een belangrijke rol.

Hoofddorp

De kortebaan van Hoofddorp staat pas vier jaar op de kalender, maar is nu al niet meer weg te denken. De Kruisweg is een prachtige straat voor de deelnemers. Mede door de overstap naar de zaterdag staat er meer publiek langs de kant en groeit de sfeer. De koers was dit jaar om in te lijsten met spanning en topsport van de eerste tot de laatste rit. De enthousiaste organisatie komt deze eerste nominatie dan ook meer dan toe.

Lisse

De wisseltrofee stond in 2009 en 2010 ook al in Lisse. De organisatie heeft meer te besteden dan vele andere kortebanen, maar weet dit geld goed te gebruiken. De aankleding van de baan en de service voor het pubiek is tot in de puntjes geregeld. Het talrijke publiek is geïnteresseerd en moedigt hun favoriete paarden luidkeels aan. De videoschermen op handige plaatsen met unieke (extra) beelden maken de middag compleet.

Medemblik

De kortebaan in Medemblik scoort al jaren hoog bij de jury, maar werd niet eerder genomineerd. Dit jaar beleefde publiek en deelnemers een unieke middag. De weersomstandigheden waren perfect, er waren veel toeschouwers, er hing een heerlijke sfeer en de ontknoping van de koers was sensationeel. Een extra compliment is er voor de baan. De aankleding van de Nieuwstraat is werkelijk prachtig!

Nootdorp

De organisatie van Nootdorp was in 2008 de eerste die de prijs in ontvangst mocht nemen. De kortebaan staat hier al jaren als een huis met goed prijzengeld. Omdat er langs de straat geen huizen staan, moet het publiek de moeite nemen om naar De Poort af te reizen. Toch komen er elk jaar meer mensen. De baan zelf is een plaatje. Een kaarsrechte straat en fraai aangekleed. Ook zijn er vele services voor het publiek.

Purmerend

Purmerend is voor de derde keer genomineerd. Nog nooit pakte de organisatie onder leiding van Jan Kuiper echter de eerste prijs. Hoewel Purmerend meer aansluiting moet zoeken bij het totale circuit, geeft het de deelnemers wat ze verdienen met uitstekend prijzengeld en mooie ereprijzen.De koers was dit jaar van zeer hoog niveau. De publieke belangstelling en de beleving groeit met het jaar. Het evenement wordt elk jaar groter en professioneler.

Stemmen

Liefhebbers die zich hebben aangemeld als Vriend van de Kortebaan kunnen vanaf nu hun stem uitbrengen door een mail met hun voorkeur te sturen naar [email protected] Stemmen kan tot en met vrijdag 31 oktober.

Erelijst Kortebaanvereniging van het jaar:
2008: Nootdorp
2009: Lisse
2010: Lisse
2011: Bemmel
2012: Roden
2013: IJmuiden

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.