Vierjarigen kansrijk in Hillegom

12 september 2012 15:34

Terwijl Purmerend een dag eerder met Blackpearl Trans R een uitgesproken favoriet heeft, is het vrijdag in Hillegom een hels karwei om de beste paarden aan te wijzen. Veel deelnemers maken kans op de eindzege. Als we dan toch een tip moeten geven: ga voor de paarden vanaf 295 meter.

Bea Kievitshof (vierde) en Beat It (tweede) maakten een uitstekende indruk in Noordwijk. Voor Bea Kievitshof (foto links tegen Ton Jeu) was het aan de Koningin Wilhelmina Boulevard haar eerste koers in het sprintwerk. Aan het einde van de middag was de pijp leeg. Nu een kleine maand later staat de merrie er wellicht conditioneel beter voor. Beat It stuitte in de finale op de uitstekende Black Beauty Venus. In de eerste rit lag de ruin lang voorop, maar ging in de slotmeters van de benen. Vorige week donderdag in Heemskerk maakte Beat It een mindere indruk. In de eerste omloop verloor hij op snelheid van Revirade.

Geen schande

De eveneens vierjarige Brazil Elegance is een mooie outsider. De ruin strandde vooralsnog twee keer in de eerste omloop (Helmond en Schagen) maar trof daar respectievelijk Le Dream en Attila. Daarvan verliezen is geen schande. Hij liet in elk geval zien trouw te zijn en ontwikkelde behoorlijk wat snelheid. Met tien meter voorsprong op Willie Luciano en de steun van Ruud Pools krijgt hij wellicht meer tijd om het kortebanen te leren.

Van Power Hill gaat al langere tijd een enorme roep uit. Wat hij in het voorwerk liet zien van Schagen was fenomenaal. Dit trok hij door in de eerste rit om vervolgens in de tweede en derde rit terug te vallen op zijn oude fout: galoppades. Wanneer John de Leeuw er in slaagt om de hengst vlak te houden, maakt hij een goede kans op de winst.

Pacha de la Frette viel ons niet mee in Heemskerk. Toch zit het met de vorm wel goed. Hij won zaterdag op de langebaan een sprintkoers in Duitsland. Christophe de Groote stuurde de klasse Fransman eerder dit seizoen naar de vierde plaats in Assendelft en was hoopvol voor de rest van het jaar. De ruin komt echter steeds moeizaam van start. Misschien helpt de nieuw verkregen vijf meter voorgift.

Meters geven

De concurrentie zal gedurende de middag steeds meters moeten geven op bovengenoemde paarden. Zephir krijgt hier direct al mee te maken. Hij treft in de laatste rit Beat It. De ruin heeft veel klasse, maar het lijkt er op of het seizoen te lang voor hem begint te worden.

Dit geldt ook voor Giovanni, alhoewel hij niet eens zoveel starts in de benen heeft. De laatste koersen vertikte hij het om rechtsom te draaien. Vorig jaar eindigde hij nog sterk als tweede in Hillegom. Tegenstander Sierra Angel heeft een reputatie hoog te houden op de Meerlaan. Zij was hier de afgelopen jaren al twee keer vierde (2009 en 2011) en één keer derde (2010).

Yankee Attack heeft de snelheid om tot het einde mee te doen. De nieuwe aankoop van Stal de Groningers treft echter steeds vroegtijdig sterke tegenstanders.

Minder soepel

In Hillegom starten drie klasbakken vanaf 305 meter. Tusee JL lijkt het meest kansrijk. De ruin won dit seizoen al in Helmond en Rotterdam, maar was de laatste koersen minder op dreef. Vooral rechtsom verloopt zijn start ogenschijnlijk minder soepel. Dat baart zorgen. Zero Option Lane keert weer terug op 305 meter na een uitstekende prestatie (tweede plaats) in Middenbeemster met Tanja Huisman op de sulky. De ruin wil het werk graag doen voor Lindsey Pegram, die hem als jaarling beleerde.

Met Le Dream moet altijd rekening worden gehouden. Zijn vorm was dit seizoen nog matig, maar de laatste starts waren hoopvol. Vooral in het startvak lijkt Le Dream beter te zijn geworden. Hoe het echt met de vorm is, blijkt donderdag in Purmerend. De baan in Hillegom ligt hem in elk geval goed. Hij won hier in 2010 en eindigde vorig jaar als derde.

ONZE TIP:

**** Bea Kievitshof en Beat it
*** Yankee Attack en Tusee JL
** Le Dream, Giovanni en Power Hill
* Brazil Elegance en Pacha de la Frette

Uitleg sterren: ***** Groot favoriet, **** Favoriet, *** Kanshebber, ** Gevaarlijke outsider, * Afwachten, maar kan verrassen.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.