Vierjarige favorieten treffen elkaar in Middenbeemster

25 augustus 2015 09:38

De tweede rit van de eerste omloop in Middenbeemster kan donderdag wel eens doorslaggevend zijn. Erica di Quattro en Bella Madonna treffen elkaar dan in een onderlinge strijd. De winnaar is direct één van de favorieten. Maar wie moet je daarvan kiezen? Blackpearl Trans R, de sterke winnares in Bemmel, krijgt mede daarom onze voorkeur voor een winnend weddenschap.

Bekijk het deelnemersveld, klik op de paarden en pikeurs voor meer informatie. Bekijk ook het officiële document van de NDR met het deelnemersveld, de printvriendelijke versie.

Erica di Quattro en Bella Madonna hebben zich na een moeizame start op de kortebaan tijdens hun laatste starts goed laten zien. Erica di Quattro mag voordraaien. Zij wisselt snelle ritten echter nog steeds af met galoppades. Het leverde in De Lier een derde plaats op na bijloting. Trainer Cees Hetteling heeft vertrouwen. Hij komt maar met één paard naar de Rijperweg en dat doet hij doorgaans alleen wanneer hij zichzelf kansrijk acht.

Bella Madonna is wellicht een iets veiligere keuze. Zij liet de laatste kortebanen een meer betrouwbare indruk achter en was bovendien bijzonder snel. In Bemmel was ze huizenhoog favoriet, maar was het beste er vanaf in de eindstrijd en werd ze tweede. Ze maakt zich nogal snel druk en moet daarom de hele middag stappend op het stalterrein rustig gehouden worden. Dat kost veel energie. Pikeur John de Leeuw vermoedde echter dat hij met zijn troef sowieso niet had kunnen winnen van Blackpear Trans R in de finale (foto).

Deze merrie steekt al het hele seizoen in een supervorm en is de perfecte leermeester voor leerling Danny Brouwer. Wanneer Blackpearl Trans R fris is, kan ze bovengenoemde vierjarigen ook op snelheid kloppen. Sterker nog, dan kan ze iedereen verslaan. Na een aantal harde ritten, wordt ze moeilijker in het startvak en wordt winnen een lastiger verhaal. Het koersverloop is zoals altijd dan ook van cruciaal belang. Tegenstander Andrea Swagerman zal in de eerste omloop direct een flinke inspanning vragen van de favoriet.

Ereplaatsen

Stagenoot Uno des Jacquets won overtuigend de kortebaan in Voorschoten, maar verviel in de derde omloop in Santpoort en in de eerste omloop in Beverwijk weer in zijn oude fout: galoppades. Op snelheid moet een mooie ereplaats of meer er in zitten. Tegenstander in de eerste omloop is Dimanche Fortuna: de dark horse van dit deelnemersveld. De merrie vliegt van start en komt steeds beter in vorm. Ze wordt nu ook nog eens gesteund door een voorgift van vijf meter in het startvak. Galoppades zijn ook haar valkuil.

Voor de ereplaatsen komen meer paarden in beeld. Iper Flying werd derde in Stompwijk en heeft met Danny den Dubbelden een pikeur met vertrouwen op de sulky. Howings Kumpel blijft één van de snelste starters in dit veld, maar heeft de laatste weken problemen met rechtsom draaien. Tegenstander Daddy Cool toonde eerder aanleg en heeft nu voor het eerst de steun van Lindsey Pegram. Zero Option Lane kan op een goede dag iedereen aan. De ruin heeft het dit seizoen echter veel te weinig laten zien. Moni Maker krijgt het kortebanen als beginneling steeds beter onder de knie, maar wordt waarschijnlijk (indien ze in Middenbeemster nog niet toeslaat) vanaf 295 pas echt gevaarlijk.

Zam Avon is snel en in vorm. Dre Starlake is verkocht en komt tegenwoordig uit voor de stal van Ronald de Beer. Eerder toonde hij aanleg. Co Swagerman won de laatste twee edities in Middenbeemster, maar heeft de topvorm dit seizoen nog niet weten te benaderen. Asko Bond keerde in de De Lier terug na lang blessureleed. Hij toonde direct goede vorm. Dat hij verloor van Donate Groenhof was geen schande. Duke Beuckenswyk is één van de snelste paarden van dit veld, maar heeft een groot probleem met rechtsom draaien. Zijn achterban is druk bezig om dit te verhelpen. Eind goed al goed in Middenbeemster?

ONZE TIP: BLACKPEARL TRANS R
PLAATS: ERICA DI QUATTRO/BELLA MADONNA,  ASKO BOND, UNO DES JACQUETS

Ben je er niet bij in Middenbeemster, maar wil je wel inzetten (inclusief het spel Winscore)? Of heb je geen zin in de rij bij de totalisator? Maak dan een account aan bij Runnerz.nl via onderstaande link, krijg 10 euro gratis en maak vanaf donderdagmorgen je weddenschappen!

Voorspel paardenraces en win bij Runnerz.nl, €10 welkomstbonus!

Haute equipe LOGOa 600

Toonaangevend adviesbureau binnen de publieke sector op het terrein van complexe organisatorische, juridische, ruimtelijke en financiële vraagstukken.
www.haute-equipe.nlinfo@haute-equipe.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.