Videx SR wint ook op grasbaan Hilversum

23 mei 2012 20:30

Videx SR heeft de smaak te pakken. Na zijn zege afgelopen vrijdag op de kortebaan van Wognum, was het woensdag ook op de langebaan raak. Op de grasbaan van Hilversum won de pupil van trainster Caroline Aalbers de vijfde koers.

Met John Dekker op de sulky nam Videx SR direct na de start de kop, maar moest deze halverwege de eerste ronde weer afstaan. Bij het uitkomen van de laatste bocht nam Videx SR opnieuw de leiding, om deze niet meer af te geven. Ondanks dat Dekker zich na de koers bij het draverijcomité moest melden om tekst en uitleg te geven, kon de tienjarige ruin zich laten huldigen als winnaar van de koers over 1900 meter.

De daarop volgende koers verliep voor trainster Caroline Aalbers zelfs nog mooier. Amra EMC, in Wognum na veel strijd uitgeschakeld in de tweede omloop door Sin City Dream, leidde met Jaap Terstal op de sulky van start tot finish en won zo buitengewoon sterk de zesde koers. Stalgenoot Zalvador Spendic legde met Fred Handelaar beslag op de tweede plek.

Er waren meer successen voor verschillende kortebaantrainers, -pikeurs en -paarden. Zo behaalden Ruud Pools (1e koers), Cees Imming (2e koers) en leerlingpikeur Sven Schraal (8e koers) in Hilversum een overwinning. Robin Bakker won met Sierra Angel (vorig jaar nog vierde tijdens de kortebaan van Hillegom) de duosulkykoers. Bakker ging al staande op zijn kar over de finish.

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.