Victory Boy S verrast in warm Stompwijk

23 juli 2012 18:52

Victory Boy S en John de Leeuw hebben maandag verrassend de kortebaan in Stompwijk gewonnen. Op de warme grasbaan pakte de pupil van Stal de Groningers de winst door in de finale de moegestreden Giovanni te verslaan. Viva’s Limburgia eindigde als derde voor You got a Friend.

Wim van der Mespel en Giovanni waren de smaakmakers in Stompwijk. De combinatie moest voortdurend harde ritten rijden. In de derde omloop kwam de combinatie ten val waarna Van der Mespel even op de grond bleef liggen. De kampioenspikeur bleek bikkelhard en hervatte de strijd. In de finale was Giovanni echter niet meer bij machte om de nog frisse Victory Boy S van zich af te houden.

Doorslagen

De troef van Stal De Groningers had alleen in de eerste omloop tegen Timothy’s Way hard moeten lopen. Daarna volgden voortdurend doorslagen. De meest opvallende was die in de vierde omloop toen huizenhoog favoriet Viva’s Limburgia twee keer te vroeg van start ging.

Josette Pools kon toch terugkijken op een geslaagde middag. Naast de derde plaats voor Viva’s Limburgia eindigde ze met de verrassende You got a Friend als vierde. Jessica Dobbe nam in de troostfinale haar plek op de sulky over.

Een uitgebreid verslag is vanaf vrijdag te lezen in Draf & Rensport.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.