Verschillende aanpassingen in TipCompetitie

6 mei 2014 17:19

Ook dit jaar kunnen de echte kortebaankenners of de liefhebbers van een gokje deelnemen aan de TipCompetitie van Kortebaandraverijen.nl. Net zoals voorgaande jaren is het aan de deelnemers om de eerste vier aankomende paarden per kortebaan te voorspellen. Er zijn echter enkele kleine aanpassingen.

Vanaf dit seizoen wordt er niet meer gestreden om de deelklassementen per tijdsperiode, maar zijn de kortebanen in verschillende regio’s verdeeld, van elk zes of zeven kortebanen. Zo maakt de eerste kortebaan van het seizoen, aanstaande zaterdag 10 mei in Assendelft, deel uit van de regio ‘Zaanstreek’. Ook de kortebanen van Egmond aan den Hoef, IJmuiden, Santpoort, Beverwijk, Heemskerk en Purmerend maken deel uit van deze regio. Wie de regio ‘Zaanstreek’ wil winnen, zal dus tijdens de eerder genoemde zeven kortebanen goed moeten scoren.

De tweede kortebaan van het seizoen, de kortebaan over de Kerkstraat in Wognum, maakt deel uit van de regio ‘West-Friesland’. Ook de kortebanen van Venhuizen, Middenbeemster, Schagen, Medemblik, Enkhuizen en ’t Zand maken deel uit van deze regio.

De kortebanen van Bemmel en Roden vallen (ver) buiten de geëigende regio’s in Noord- en Zuid-Holland. De kortebaan van Bemmel is daarom ondergebracht in de regio ‘Bollenstreek’, met daarin ook Sassenheim, Zwanenburg, Hoofddorp, Hillegom en Lisse. De kortebaan van Roden vormt het sluitstuk van de regio ‘Westland’, waar ook Warmond, Stompwijk, Voorschoten, Wateringen, Nootdorp en De Lier deel van uitmaken.

Geschrapt

Voorgaande jaren kwam het voor dat een deelnemer aan de kortebaan vlak voor het vallen van de eerste start werd geschrapt. De deelnemers aan de TipCompetitie, die zo’n geschrapte deelnemer hadden getipt, konden dan met dit paard geen punten scoren. Met ingang van dit seizoen gaat een deelnemer die één van zijn deelnemers geschrapt ziet worden vóór de eerste omloop verder met de tegenstander van dit teruggetrokken paard. Dat betekent sowieso een score van twee punten, aangezien dit paard via een stilstaand nummer de tweede omloop bereikt. Wordt een getipte deelnemer na de eerste omloop pas teruggetrokken, geldt deze regel niet.

Ook nieuw tijdens het aanstaande seizoen is dat ingevulde deelnameformulieren op de dag van de kortebaan voor 12.00 uur ingevuld en opgestuurd moeten zijn.

Verder zijn in het ‘TipCompetitie-spel’ de bekende regels van toepassing:
• Je kiest per kortebaan één winnaar en vult deze aan met drie andere paarden, waarvan de positie niet van belang is.
• Een paard kan punten verdienen door zijn ritten te winnen.
• Wanneer je de winnaar goed hebt voorspeld, krijg je bonuspunten. Deze bonuspunten worden toegekend op basis van de winnend uitbetaling bij de totalisator. Je deelt daarbij deze uitbetaling door drie (ten allen tijden naar boven afgerond), met een minimum van drie en een maximum van vijftien punten.
• Wanneer een door jouw gekozen paard een stilstaand nummer krijgt, scoort hij twee punten.
• Wanneer een deelnemer door bijloting de volgende omloop bereikt, scoor je daar geen punten mee. De deelnemer kan overigens in de volgende omloop wél weer punten scoren.
• Deelname aan de ‘TipCompetitie’ van Kortebaandraverijen.nl is uitsluitend voor ‘Vrienden’ van de kortebaan.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.