Verkaik: ‘Moesten even aan elkaar wennen’

22 september 2017 10:27

Leerlingpikeurs blijven de lakens uitdelen op de kortebaan. De koers van Hillegom niet meegerekend (daar kwamen immers geen leerlingpikeurs aan de start) won in Enkhuizen voor de vijfde keer op rij een pikeur in opleiding. Dit keer was het de zeventienjarige Finn Verkaik die na afloop van de koers de bloemen in ontvangst mocht nemen. Hij won met Jagger Broline, die Verkaik zijn eerste zege op de kortebaan bezorgde.

De leerlingpikeur erkende dat hij in Enkhuizen flink de wind in de rug had. “Bijgeloot worden en daarna twee tegenstanders die wegspringen; het zat inderdaad flink mee. Maar dat is ook kortebanen, je moet soms gewoon een beetje geluk hebben”, aldus Verkaik, die opmerkelijk koel reageerde op zijn eerste kortebaanoverwinning. “Het is leuk, niet meer dan dat. Op de langebaan heb ik ook al de nodige koersen gewonnen. Het blijft toch gewoon werk.”

Wennen

Waar bijvoorbeeld de nieuwe combinaties Micha Brouwer met Casanova en Djimmy Schneider met Dutch Buitenzorg direct begonnen met het binnen harken van prijzen, bleven successen voor Finn Verkaik en Jagger Broline in eerste instantie uit. “We hebben even aan elkaar moeten wennen”, legt Verkaik uit. “Ik liet hem tijdens zijn eerste koersen soms nog wat te los, waardoor hij sprong. Nu weet ik dat ik hem meer bij me moet houden; dat moest ik gewoon even leren.”

Verkaik is werkzaam op het entrainement van Hugo Langeweg. “Ik loop niet alle kortebanen langs, maar wanneer ik moet rijden, mag ik altijd weg. Daarbij kijk ik wel naar de kwaliteit van de paarden, want het kost me wel een dag. Ik heb nu met Michel Roggen afgesproken om naast Jagger Broline ook Barbert weer te gaan rijden.”

Bijgeloot worden en daarna twee tegenstanders die wegspringen; het zat inderdaad flink mee

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.