Vele toppers aan de start in Nootdorp

1 augustus 2014 07:23

Het deelnemersveld van de kortebaan in Nootdorp is om de vingers bij af te likken. Vele toppers reizen dinsdag af naar De Poort (start 13.30 uur). Een uitgesproken favoriet zit er niet tussen. Het kan dus alle kanten op. 

Bekijk het deelnemersveld.

De smaakmakers van dit seizoen zijn er allebei bij. Yankee Attack won dit seizoen al in Venhuizen en Zwanenburg. Andrea Swagerman was de beste in zowel Sassenheim als Hoofddorp. Bij allebei is het echter maar de vraag of ze de eerste omloop overleven. Yankee Attack treft Donate Groenhof die in haar enige start tot nu toe direct won in Warmond. Andrea Swagerman moet het opnemen tegen Adonis Charisma, de sterke winnaar in Stompwijk.

Aanhang

Ook Timmy H met John de Leeuw (recordhouder in Nootdorp met vier zeges) zal veel aanhang hebben bij de wedders. Hij eindigde al twee keer sterk als tweede, maar maakte daarna in Warmond te gemakkelijk een galoppade. Dreamcatcher Venus, de winnaar van de Zilveren Zweep vorig jaar, is er ook bij. De Oostenrijkse ruin behoort echter niet tot de favorieten. Na zijn overwinning vorig jaar wist hij geen indruk meer te maken. Hij wisselde ook twee keer van trainer. Dinsdag komt hij voor het eerst uit voor Piet Siderius. Lindsey Pegram is zijn pikeur.

Aad Pools, de winnende pikeur van vorig jaar, komt uiteraard ook naar Nootdorp. Hij rijdt Edo Venus en Chaman Rapida. Beide paarden kwamen dit seizoen nog niet bij de laatste vier. Nu met vijf meter minder liggen er wellicht kansen. Ook Lovely Lane, met vijf meter ontheffing, is een merrie om rekening mee te houden.

Op vrijdagavond volgt een uitgebreide voorbeschouwing op de koers in Nootdorp op deze site met deskundig onderbouwde tips.

Ponybrunch

De ‘paardendag’ in Nootdorp begint rondom Winkelcentrum De Parade. Tussen 10.30 uur en 12 uur vindt hier de traditionele ‘Ponybrunch’ plaats. Voor meer informatie over het evenement is de website van de organisatie in Nootdorp te raadplegen: www.kortebaannootdorp.nl. 

Ben je er niet bij in Nootdorp, maar wil je wel inzetten (inclusief het spel Winscore)? Of heb je geen zin in de rij bij de totalisator? Maak dan een account aan bij Runnerz.nl via onderstaande link, krijg 10 euro gratis en maak vanaf dinsdagmorgen je weddenschappen!
Voorspel paardenraces en win bij Runnerz.nl, €10 welkomstbonus!

Tags:

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.