Vele kortebaantoppers naar Sassenheim

19 juni 2013 09:45

De organisatie in Sassenheim kan verguld zijn met het deelnemersveld van vrijdag. Diverse cracks komen aan de start, aangevuld met interessante debutanten. Bovendien moest de NDR negen paarden uitloten, het hoogste aantal tot nu toe in 2013. Viva’s Limburgia (foto) lijkt op papier het meeste kans te hebben, maar zal aan de bak moeten!

Bekijk het deelnemersveld.

Viva’s Limburgia (de winnaar van vorig jaar) is matig aan het nieuwe seizoen begonnen. In Helmond leek hij conditioneel nog niet 100 procent. Arctic Challenge klopte hem in de tweede omloop na een kamprit. Voor de kortebaan van Venhuizen was hij niet fit genoeg, waardoor de stal van Aad Pools hem op het laatste moment besloot terug te trekken. Wanneer Manon Pools op de sulky zit, lijkt de klasbak van de familie Gerrits onklopbaar. Zo won hij in 2010 in Assendelft en vorig jaar in Venhuizen. De concurrentie was beide keren kansloos. Vanwege zijn seizoenswinsom moest de kampioenspikeur van 2008 daarna direct de leidsels weer overgeven aan zus Josette. Blijft de hereniging van het koningskoppel ook dit seizoen beperkt tot één kortebaan?

Rentree

Ook kijken wij uit naar de rentree van Andrea Swagerman. Vorig seizoen was de ruin de grote kwelgeest van kampioenspaard Blackpearl Trans R. Hij won zowel in Hoofddorp als Purmerend. Vooral de manier waarop was indrukwekkend. Dit seizoen kwam hij op de kortebaan nog niet in actie. Het is de vraag hoe hij de koersloze winter heeft overbrugd. Stalgenoot Co Swagerman liet in Wognum zijn klasse zien met een knappe overwinning. De vierjarige ruin ontwikkelt vooral in het tweede deel van de rit enorm veel snelheid. Frans van der Blonk rijdt met Bright Look ook een mooie outsider. De ruin liet in zijn eerste drie starts veel snelheid zien, maar maakte te gemakkelijk galoppades. Wanneer hij vlak blijft, kan hij met vijf meter ontheffing een serieuze gooi doen naar de overwinning.

Blackpearl Trans R won vorig jaar zes kortebanen. In Assendelft was zij dit jaar erg sterk, maar kon de uiteindelijke winnaar Black Beauty Venus in de halve finale net niet kloppen. Op de klinkers van Wognum strandde hij in de eerste omloop tegen Quick du Vivier. De hengst uit de stal van Cees Imming heeft sindsdien vooral galoppades gemaakt, maar zou op basis van zijn snelheid zelfs kunnen winnen in Sassenheim. Tegen Zalvador Spendic, tweede in Wognum, heeft hij zwaar geloot.

Prince of Moor won vorige maand in Venhuizen. Toen was Manon Pools zijn pikeur. Eerder was hij met John de Leeuw niet succesvol. Wij zijn benieuwd of de vaste rijder van Stal de Groningers nu ook het beste uit de ruin kan halen.

Debutanten

Ruud Pools komt met twee debutanten naar Sassenheim. Coco Starlake is de opvolger van Yke Starlake, die in 2010 zegevierde op de Teylingerlaan. Fransman Voronoff des Pins is in eigendom van Jordi Denneman. Vorig jaar tipte hij Lindsey Pegram over Qualva Nonantais. Hij heeft dus wel kijk op goede (Franse) kortebaners. Uit de stal van Jan van Dooyeweerd komt Canavaro Toscana. De trainer uit Zwaanshoek heeft een goede reputatie met vierjarige paarden op de kortebaan. Chill Out maakt een goede indruk op de grasbanen en heeft dus ervaring met draaistarts.

Manon Pools rijdt naast Viva’s Limburgia ook Burney Boshoeve. Deze Zweedse voshengst is een afstammeling van Diamond Way, die al vele kortebaners voortbracht. Ook stalgenoot Making Moves, uit Italië, debuteert.

Tot slot aandacht voor Zenito Hanover. De ervaren ruin liet een goede indruk achter tijdens zijn debuut in Amsterdam. Black Beauty Venus klopte hem in de eerste omloop, maar moest even flink aanzetten.

ONZE TIP: 1. VIVA’S LIMBURGIA 2. ANDREA SWAGERMAN 3. CO SWAGERMAN 4. BLACKPEARL TRANS R
Outsiders: Prince of Moor en Bright Look

Foto: www.supersprinters.nl

Geen zin in de rij bij de totalisator in Sassenheim? Zet vanaf vrijdagmorgen online in:
Voorspel paardenraces en win bij Runnerz.nl, €10 welkomstbonus!

 

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.