Vele kortebaantoppers naar Nootdorp

2 augustus 2013 09:26

Nootdorp kan zich verheugen op zijn jaarlijkse kortebaandraverij, dinsdag 6 augustus op De Poort (aanvang 13.30 uur). Hoewel het maximale aantal paarden van 26 niet is bereikt, heeft het een prachtig deelnemersveld. 22 Combinaties gaan de strijd met elkaar aan om de Zilveren Zweep. Howings Kumpel en Co Swagerman, de winnaars van respectievelijk Stompwijk en Voorschoten, zijn de blikvangers.

Bekijk het deelnemersveld.

Howings Kumpel doet het goed in de regio. Het Duitse paard, met Stompwijkse eigenaren, won op 22 juli op de thuisbaan in Stompwijk. Een week later kwam hij in Voorschoten opnieuw in de finale, maar moest toen zijn meerdere erkennen in Co Swagerman. De ruin uit de stal van Andries van der Blonk boekte op de Van Beethovenlaan zijn tweede seizoenszege. Eerder was hij al de beste in Wognum.

Stal Van der Blonk neemt ook Andrea Swagerman mee naar Nootdorp. Deze ruin staat momenteel eerste in het klassement ‘Paard van het jaar’. Hij won in Sassenheim en Hoofddorp.

Nog één keer vlammen

Leidschendammer Wim van der Mespel zal ook veel aanhang hebben in Nootdorp. De pikeur is vanaf 10 augustus voor 14 wedstrijddagen geschorst vanwege ‘commentaar op de leiding’. Voor die tijd wil hij ongetwijfeld nog één keer vlammen. Met Capital C heeft hij een mooie outsider voor de kar. De merrie werd bij zijn debuut in Stompwijk direct derde. Van der Mespel won in 2012 met Axel Cartouche (op foto links). De titelverdediger is er dit jaar niet bij.

Naar verwachting wordt de finale tussen 17.30 uur en 18 uur verreden. Direct na afloop reikt Burgemeester Rik Buddenberg de Zilveren Zweep uit aan de winnende pikeur.

Pony’s

De kortebaan in Nootdorp wordt traditioneel voorafgegaan door een ponykoers. De broertjes Danny en Micha Brouwer nemen het met hun pony’s op tegen Romy en Britt Verboomen uit België. De ‘paardendag’ in Nootdorp wordt afgetrapt rondom winkelcentrum De Parade (op de plek waar vroeger het drafcentrum van Nootdorp stond). Hier vindt van 10.30 uur tot 12 uur de traditionele ponybrunch plaats.

Een voorbeschouwing, met een uitgebreide beschrijving van de kansen per paard, volgt zo snel mogelijk.

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.