Veertiende pikeurstitel voor Aad Pools

27 september 2013 09:42

Zonder zelf punten te scoren, heeft Aad Pools in Lisse het kampioenschap bij de pikeurs binnen gehaald. ‘Mister kortebaan’ heeft na de koers over de Heereweg een voorsprong van negen punten op dochter en naaste concurrente Manon Pools; een onoverbrugbare kloof met slechts de kortebaan van ’t Zand nog voor de boeg.

Het kampioenschap betekent voor Pools zijn veertiende titel op de kortebaan. Eerder werd de 65-jarige trainer en pikeur kampioen in 1978, 1980, 1982, 1983, 1986, 1987, 1989, 2001, 2003, 2004, 2006, 2007 en 2012. Pools had de winst in het trainersklassement al na Roden op zak en is met Black Beauty Venus, Blackpearl Trans  R en Iper Flying nog steeds in de race om de prestigieuze titel ‘Kortebaanpaard 2013’.

Assendelft

Het kampioenschap kwam gedurende het seizoen nooit echt in gevaar. Pools pakte tijdens de eerste kortebaan in Assendelft direct zeven punten en bouwde deze voorsprong alleen maar verder uit. Frans van der Blonk kwam na de kortebaan van Middenbeemster nog even dichtbij, maar in Heemskerk stelde Pools orde op zaken en liep uiteindelijk uit naar een niet meer te achterhalen voorsprong.

Pools scoorde de meeste punten met Iper Flying. Opvallend, want de negenjarige Italiaan staat amper een maand bij hem op stal. Toch was hij in drie starts al goed voor dertien punten. Met Black Beauty Venus behaalde Pools elf punten, met Blackpearl Trans R acht, Tusee JL en Dreamcatcher Venus waren beide goed voor zes punten en met Yankee Attack scoorde hij één punt.

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.