Veel lokale favorieten tijdens kortebaan Roden

21 september 2014 07:17

In Roden komt woensdag het maximale aantal van 24 paarden aan de start. Verrassend genoeg is het een veld met vele favorieten. Een aantal lokale gelukzoekers is uitgeloot waardoor de cracks het met elkaar gaan uitvechten. De regionale paarden zijn echter wel goed vertegenwoordigd. Stal de Groningers gaan met hun paarden net als Zero Option Lane voor de overwinning op hun thuisbaan.

Bekijk het deelnemersveld.

Stal de Groningers komt op oorlogssterkte naar de ’thuisbaan’ in Roden. De paarden van eigenaar Michel Roggen maken een topseizoen door en behoren op de Norgerweg logischerwijs tot de kanshebbers. Anabaa Blue is op papier het meest kansrijk. De merrie is niet altijd even trouw en start niet gemakkelijk, maar heeft vijf meter voorsprong en veel snelheid. Vorige week maandag won ze in Medemblik.

Ook Timmy H is kansrijk. Op snelheid is de ruin ongenaakbaar, maar zijn problemen met de eerste meters zijn nog groter dan die van Anabaa Blue. ‘Doet ie het of doet ie het niet’ is elke start weer de vraag. In Heemskerk won hij na vele spectaculaire inhaalmanoeuvres. In Purmerend ging hij echter weer van de benen.

Met Prince of Moor, de nummer vier van vorig jaar, hebben Stal de Groningers meer zekerheid. Al is ook hij niet de gemakkelijkste. De ruin vliegt van start, maar laat zich liever opduwen dan dat hij inhaalt. Hij won dit jaar in Wognum. De loting tegen Andrea Swagerman is bijzonder pittig. Ook Selim (IJmuiden) en Yankee Attack (Venhuizen, Zwanenburg en Sassenheim) wonnen dit jaar al voor Stal de Groningers. Selim profiteerde echter vooral van de vijf meter voorgift (inmiddels is hij deze kwijt), terwijl Yankee Attack voor een zware klus staat met vijf meter handicap.

Nederlands Kampioen

Zero Option Lane is de andere lokale favoriet. Een deel van de enthousiaste eigenarengroep achter deze ruin komt uit de regio. Vorig jaar won hij verrassend op de Norgerweg. Het koersverloop zat toen mee. Nu een jaar later staat Zero Option Lane er nog veel beter voor. Hij is in de vorm van zijn leven en op snelheid nauwelijks te kloppen. Het leverde hem overwinningen op in Egmond aan den Hoef en het Nederlands Kampioenschap in Voorschoten. Vorige week in Enkhuizen was hij tweede nadat hij in de finale twee galoppades maakte. Dat blijft zijn manco. De loting is niet gunstig. Tegenstander Diamond Digger K vliegt van start en heeft bovendien tien meter voorsprong. Zero Option Lane kan direct aan een onwaarschijnlijke inhaalrace beginnen.

Edo Venus lijkt het op papier beter te hebben getroffen. De ruin is het de afgelopen weken steeds beter gaan doen. Tot twee keer toe had hij het beste echter al gegeven voordat de finale begon. In Purmerend was hij kansloos tegen de nog helemaal frisse Co Swagerman. Vier dagen later kwam Anabaa Blue in Medemblik hem vlak voor de finish voorbij. Met een meer gunstig koersverloop kan hij Aad Pools eindelijk aan zijn eerste seizoensoverwinning als pikeur helpen.

Frans van der Blonk hoopt in Roden punten te sprokkelen voor het pikeursklassement. Andrea Swagerman en aankomend ‘Paard van het jaar’ Co Swagerman zijn klasbakken pur sang, maar moeten vertrekken vanaf 305 meter. Ze hebben wat geluk nodig om ver te geraken.

Net als John de Leeuw zit Ruud Pools Van der Blonk op de hielen. Hij rijdt voor Cees Hetteling Boy Lucswolle en Lifeislife BR. Beide paarden scoorden met een startontheffing. Boy Lucswolle werd tweede in Middenbeemster, Lifeislife BR won in Hillegom. Vanaf 300 meter wordt het lastiger, al liet Lifeislife BR in Enkhuizen mooie dingen zien.

Surprise

Wie zoekt naar een surprise kan terecht bij Sweet and Spicy. De merrie ging in Enkhuizen één omloop imponerend. Daarna had ze er minder zin in. Viva’s Limburgia won in Nootdorp, maar was in zijn andere starts beduidend minder op dreef. Hij heeft zo zijn dagen. Maar wanneer? Blijft over Attila die het zwaar heeft met de meters meer. Wanneer Timmy H er geen zin in heeft, komt hij fit in de tweede omloop. Dan kan hij er zomaar weer staan.

ONZE TIP: 1. EDO VENUS 2. ZERO OPTION LANE 3. ANABAA BLUE 4. CO SWAGERMAN
Outsiders: Timmy H, Lifeislife BR en Prince of Moor

Ben je er niet bij in Roden maar wil je wel inzetten (inclusief het spel Winscore)? Of heb je geen zin in de rij bij de totalisator? Maak dan een account aan bij Runnerz.nl via onderstaande link, krijg 10 euro gratis en maak vanaf woensdagmorgen je weddenschappen!


Voorspel paardenraces en win bij Runnerz.nl, €10 welkomstbonus!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.