Van Strien: ‘Geen gemakkelijke middag’

26 augustus 2013 10:43

Jolanda van Strien genoot zaterdag in De Lier volop van het succes van Cycloon Frejo. De ruin kreeg het op de Hoofdstraat niet cadeau en dat gaf de overwinning extra glans.

“Hij heeft de hele middag zwaar geloot”, blikt Van Strien terug. “Tegen Black Beauty Venus en Iper Flying lagen we zelfs een stukje achter, maar wanneer je hem dan extra vraagt, gaat hij zo enorm hard. Heel bijzonder. Beide keren kwamen wij er nog langs.”

Eindfase

Net als in Bemmel was Cycloon Frejo het in de eindfase zat. “Je merkt het al tijdens het naar de start rijden. Dat gaat minder enthousiast dan eerder op de middag. Ook het draaien gaat moeizamer. Wanneer hij eenmaal onderweg is, geeft hij zich wel voor de volle honderd procent. Maar hij maakt dan gemakkelijker een galoppade. Natuurlijk is dat een punt van zorg. Maar laten we niet vergeten dat hij pas vier jaar oud is en opnieuw veel zware ritten heeft moeten rijden. Hopelijk krijgen wij dat springen er nog uit.”

De finale kende een bijzonder verloop. “Het was heel spannend. En dan hadden wij tussendoor nog een lekke band. In de kamprit hadden wij natuurlijk de mazzel dat Andrea Swagerman er ook uitsprong. Dat geluk hadden wij, zo eerlijk moet je wel zijn.”

Uitgebreide reacties vanaf vrijdag in het magazine Draf & Rensport.

Foto: www.supersprinters.nl

 

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.