Van der Mespel: ‘Mooi als de drie musketiers weer hadden gewonnen’

1 augustus 2022 11:09

In 2007 kwam Wim van der Mespel bij toeval achter Timothy’s Way terecht. Eigenaar Ger Luigies had z’n twijfels over de leerlingpikeur, maar trainer Cees Imming was vol vertrouwen. Terecht, want in Assendelft was het meteen raak en Luigies was direct om. Het drietal boekte daarna talloze successen en in Voorschoten was het -vijftien jaar na dato- weer bijna raak. Het lukte net niet en dat stak Van der Mespel. “Hoe mooi was het geweest als de drie musketiers weer hadden gewonnen?”

Na een zinderende koers over de Van Beethovenlaan finishte Wim van der Mespel op de tweede en derde plaats. Met de debuterende Ferran Convital haalde de hoefsmid de finale, maar tijdens de kamprit ging het mis. Dit tot teleurstelling van Van der Mespel, die graag een duik in het verleden had genomen. Van der Mespel: “Winnen met Ferran Convital was de kers op de taart geweest. Toen niemand de zwart-witte buis nog kende, heeft Cees Imming mij onder zijn hoede genomen. Hij heeft mij het spelletje geleerd. Vorig jaar zei hij al dat hij een kortebaner voor mij had, Ferran Convital. Hij was op de langebaan soms onhandelbaar, maar Cees beloofde dat het goed zou komen. Hij heeft hem daarna verkocht aan Ger Luigies, voorheen de eigenaar van Timothy’s Way. Hoe mooi was het geweest als de drie musketiers weer hadden gewonnen?”

Ger Luigies in Assendelft met Timothy’s Way na zijn overwinning in 2007. (Foto: Sassen en Verstraaten)

Wat de kortebaankampioen van 2011 betreft blijft het voor Ferran Convital niet bij deze ene ereplaats. “Het is jammer dat hij in de finale een misstap maakte, maar ik ben vooral blij dat hij zich verder heel goed heeft gedragen. Hij is wat druk en het ziet er allemaal wat onstuimig uit, maar hij is prima te regelen. Ik denk dat ik op snelheid de kamprit tegen Epoque had gewonnen. De tweede rit ging nek-aan-nek, dus daarom maakte ik mij geen zorgen voor de derde rit. Helaas, ik had geen moment rekening gehouden met een galoppade. Ik denk dat hij kan uitgroeien tot de nieuwe Obelix West. Die was in eerste instantie ook wat moeilijk, maar is uiteindelijk toch een heel lekker paard geworden, zeker wanneer hij spelletje nog beter gaat begrijpen.”

Ook met zijn tweede deelnemer haalde Van der Mespel de halve finale. Met SJ’s Bajaro zorgde hij tijdens de tweede omloop voor een enorme verrassing door Archange de Jiel uit te schakelen. Tijdens de troostfinale moest ook Chief One het hoofd buigen. Van der Mespel was uiteraard ook zeer te spreken over de zesjarige ruin. “SJ’s Bajaro komt voor mij uit de lucht vallen. Hij heeft een tijdje bij Caroline Aalbers gestaan, maar ik heb er nooit een kortebaner in gezien. Hij was in eerste instantie wat spokerig, maar met een dicht hoofdstel ging het ineens helemaal top. Je kunt je dus lelijk vergissen, want hij heeft het super gedaan.”

Cees Imming heeft mij het spelletje geleerd

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.