Van der Mespel: ‘Maar één rit hard’

15 augustus 2012 11:12

Wim van der Mespel was dinsdag na afloop van de kortebaan in Bemmel onder de indruk van zijn Be the best Norg. Vooral het gemak waarmee de ruin zijn tegenstander versloeg, geeft de kampioenspikeur veel vertrouwen voor de toekomst.

“Dit is een lekker paard hoor”, straalde Van der Mespel na afloop. “Hij is wat moeilijk het startvak uit, maar wel goed aan het bit. We hebben nu zijn sjek wat veranderd en dat pakte goed uit. Dit hadden we overigens in Santpoort ook al gedaan, maar toen werd hij gemakkelijk geklopt door Victory Boy S. Geen idee wat er toen aan de hand was.”

Gedurende de koers versloeg Be the best Norg respectievelijk Karina WB, Yke Starlake, Axel Cartouche, Vanitas d’Echo en At Full Speed. “Ik heb eigenlijk maar één rit hard hoeven rijden. Dat was in de finale tegen At Full Speed. In de eerste rit gleed hij wat weg in het startvak en kreeg moeilijk benen. We lagen toen een meter of vijf achter, maar wonnen toch. Zijn proppen had ik eerder op de middag al moeten trekken. Hij wordt wat gemakkelijk als hij alleen rijdt, daarom is het nodig om hem scherp te houden.”

Lees een uitgebreid verslag met meer reacties vanaf vrijdag in het magazine Draf & Rensport.

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.