Van der Mespel: ‘Lekker de bloemen vast’

31 mei 2014 07:57

Voor de kortebaan in Wognum hield Wim van der Mespel er ernstig rekening mee dat zijn middag zich wel eens tot één omloop kon beperken. Uiteindelijk verliet de kortebaankampioen van 2011 na het rijden van een ereronde als laatste de baan. “Het kan raar lopen. Maar ik ben maar wat blij dat ik lekker de bloemen vast heb.”

Met Zephir die tegen favoriet Co Swagerman moest aantreden en de debuterende Ombre Rosse Rex verwachtte Van der Mespel in eerste instantie niet dat hij een grote rol ging spelen op het klinkerparkoers over de Kerkstraat. Zijn voorgevoel werd de waarheid toen hij tweemaal kansloos werd uitgeschakeld. De 28-jarige hoefsmid kreeg echter een tweede kans en pakte deze met beide handen aan. John de Leeuw lootte met zijn twee paarden tegen elkaar tijdens de tweede omloop en gaf Prince of Moor over aan Van der Mespel Een misrekening, want De Leeuw had met Selim geen schijn van kans tegen het gelegenheidsduo.

Kanttekening

Na deze overwinning gingen de Leidschendammer en Prince of Moor onverdroten voort en verloren op weg naar de zege geen rit. “En ik denk dat we nog wel harder konden”, kijkt Van der Mespel terug. “Hij beulde elke keer het startvak uit en pakte daar eigenlijk al de winst. Ik heb hem onderweg amper hoeven vragen.”

Van der Mespel, eerder winnaar in Wognum in 2011 met Le Dream, besefte dat hij het geluk aan zijn zijde had. “Natuurlijk is het een overwinning met een kanttekening. Het was immers John die tijdens de eerste omloop met hem startte. Maar het voelt als mijn overwinning.”

De winnende pikeur stelt zich graag nog eens ter beschikking om Prince of Moor te rijden. “Het is een fijn paard, dat goed bij mij past. Ik heb vorig jaar ook al eens geopperd om hem te rijden wanneer John niet kon. Sowieso heb ik al vaker prijs gereden met de paarden van ‘De Groningers’. Ze weten mij de volgende keer wel weer te vinden, haha.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.