Van der Mespel: ‘Ik denk dat wij elkaar wel liggen’

17 september 2022 16:04

Achter de sterke Epoque draafde Ferran Convital met Wim van der Mespel op de sulky naar een mooie tweede plaats in Hillegom. De pupil van trainer Cees Imming hield de afgelopen weken de gemoederen aardig bezig, maar toonde op de Meerlaan nogmaals aan een aanwinst te zijn voor het kortebaancircuit. Van der Mespel is elk geval een fan van de ruin. “Ik denk dat wij elkaar wel liggen.”

Van der Mespel baalde van de tweede plaats, maar was al met al tevreden. “Het is zonde dat het helemaal fout ging tijdens de finale. Hij was de hele middag op-en-top braaf. Goed te sturen, goed te regelen en heel goed te remmen. Hij was helaas achterom wat onstuimig tijdens de laatste ritten. Jammer, want ik had het graag willen zien op snelheid. Hij gaat echt kneiterhard. Zo liep Calistokingsdeep geen meter in. Hij neemt enorm grote stappen. Voor je gevoel ben je zo bij de finish.”

Tuffertje

Na zijn ontsnapping in Heemskerk was iedereen benieuwd hoe Ferran Convital zich in Hillegom zou houden, maar hij gedroeg zich voorbeeldig. Dat de tienjarige ruin een gebruiksaanwijzing heeft, zal Van der Mespel niet ontkennen. “Ik laat hem een beetje. In Voorschoten had ik meer moeite met hem dan vandaag. Ik denk dat wij elkaar wel liggen. Ik laat hem in z’n waarde en hij mij. Hij heeft vandaag laten zien dat hij goed te hanteren is en dat het ongeluk in Heemskerk een stuurfout is geweest. Wanneer hij het spelletje beter door begint te krijgen, en hij heeft in twee kortebanen laten zien dat hij snel leert, denk ik echt dat dit een lekker koerspaard is.”

Met Hermine Sophie had Van der Mespel een gemakkelijkere middag. De merrie had de loting beslist niet tegen en finishte uiteindelijk als derde op de Meerlaan. Van der Mespel had genoten van de pupil van trainer Rob van Toor. “Ik heb met haar een heel plezierige middag gehad. Het is een heerlijk tuffertje. Super lief, super braaf, luistert goed. Ze heeft alleen geen turbo en dat is zonde. We troffen Happy New Day drie keer. De derde keer tijdens de troostfinale liepen we samen de baan in en zei ik tegen Rick: ‘Nu ga ik je kloppen, want nu gaat het pas ergens om.’ Toevallig lukte het ook nog, haha.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.