Van der Mespel: ‘Hij kan nog beter’

8 augustus 2012 09:24

Axel Cartouche won dinsdag op imponerende wijze de kortebaan van Nootdorp, maar toch bleef zijn pikeur Wim van der Mespel kritisch. Opvallend, want de vijfjarige ruin rekende erg sterk af met erkende kortebaankleppers als Original Charm, Tusee JL en Gilbert C.R. tijdens de finale.

“Het is een geinig paard, maar hij kan nog beter. Met andere paarden loop ik verder het startvak in, maar met Axel Cartouche draaide ik veel korter, om zo de startvoorgift optimaal te benutten. We blijven gewoon sleutelen tot hij optimaal is. In vergelijking met zijn eerdere starts hebben we hem schoentjes aangetrokken en hem oogkleppen gegeven. Tijdens het voorrijden hebben we zijn sjek aangepast. In Santpoort wilde hij niets, maar nu heeft hij het niet verkeerd gedaan.” De kortebaankampioen van 2011 ziet ook vanaf de basisafstand mogelijkheden. “Ik zeg niet dat hij vanaf 300 meter ook wint, maar hij gaat zeker meedoen om de prijzen.”

Conditioneel

Over Arctic Challenge, die op De Poort werd bijgeloot en beslag legde op de vierde plaats, was de 27-jarige hoefsmid tevreden. “Hij heeft weer een paar flinke ritten voor zijn kiezen gehad. Conditioneel is hij er nog lang niet. Hij heeft een halfjaar op drie benen gelopen. Maar het gaat steeds beter. Ik ben ervan overtuigd dat hij dit jaar nog een kortebaan kan winnen.”

Lees meer over de kortebaan van Nootdorp vrijdag in het magazine Draf & Rensport.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.