Van der Mespel: ‘Hier was ik aan toe’

8 juli 2012 15:05

Hij had er even op moeten wachten, maar in Warmond was het na tien kortebanen raak. Wim van der Mespel boekte op de Herenweg een even verrassende als sterke zege met Appie Swagerman. De huidige kortebaankampioen is eindelijk van de hatelijke ‘nul’ af.

Zijn gouden kampioenshelm bracht de 27-jarige hoefsmid geen geluk. Vorig jaar startte ‘Wimpie’ in Warmond met al vier kortebaanoverwinningen op zak, maar dit seizoen was hij nog niet verder gekomen dan twee tweede plaatsen. De opluchting over zijn eerste kortebaanzege van dit seizoen was dan ook groot.

“Hier was ik aan toe. Bracht hij winnend bijna 32 euro? Ongelooflijk. Voor de kortebaan van Sassenheim heb ik hem een ander beslag gegeven, maar viel hij mij niet  mee. Ook in Zwanenburg werd hij naar mijn idee te gemakkelijk geklopt. We wisten eigenlijk niet wat er aan mankeerde. Maar nu ging hij geweldig, terwijl hij nog steeds op dezelfde ijzers loopt”, aldus Van der Mespel.

Keuze

Tijdens de tweede omloop lootten de twee deelnemers van Van der Mespel tegen elkaar. Geheel tegen de verwachting in koos de Leidschendammer voor Appie Swagerman en gaf hij zijn plek achter totalisatorfavoriet Giovanni over aan Frans van der Blonk. Van der Mespel kende geen twijfel. “Op pure snelheid is Giovanni sneller. Maar Appie Swagerman voelde  goed aan en mocht vanaf 270 meter starten. Dat is op deze baan een enorm voordeel. Winnen vanaf de basisafstand is straks een ander verhaal. Hij kan echter zeer goed beginnen. We zullen de kortebanen voortaan voor hem uit moeten zoeken.”

Lees meer (uitgebreide) reacties vanaf vrijdag 13 juli in het magazine Draf & Rensport.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.