Van der Mespel: ‘Hier was ik aan toe’

30 juni 2013 09:00

Na een tumultueuze periode in zijn loopbaan begon in Zwanenburg de zon weer te schijnen voor Wim van der Mespel. De 28-jarige hoefsmid uit Leidschendam had lang op een kortebaanzege moeten wachten, maar in Zwanenburg was het eindelijk weer raak. Met Time after Time boekte de voormalig kortebaankampioen zijn dertigste kortebaanzege.

Van der Mespel (op de foto actief met de plaatselijke favoriet Ottimo du Closet) erkende na afloop hard toe te zijn aan een overwinning. “Dat kan je wel zeggen. Het heeft dit seizoen niet echt meegezeten. Ik heb voor Cees Imming en Jan van Dooyeweerd verschillende leuke paarden geprobeerd, maar een echte knappe zat daar nog niet tussen. Gelukkig is het nu eindelijk raak.”

Tijdens haar laatste start in Amsterdam-Noord toonde Time after Time al aan een deelneemster te zijn met mogelijkheden. De zevenjarige merrie eindigde op de Van der Pekstraat moegestreden als vierde. “Ze versloeg toen Tusee JL na drie knalharde ritten. Het lukte toen zelfs om een rit te winnen van Black Beauty Venus, maar daarna was het met haar gebeurd. Cees Imming belde afgelopen week al op om te melden dat ze prima werkte en conditioneel verbeterde. Ze voelde vandaag duidelijk beter aan dan in Amsterdam.”

Snel parkoers

Hoewel Time after Time enkele gerenommeerde tegenstanders voor haar kiezen kreeg, won ze haar ritten steeds met opvallend gemak. “Het is een prima startertje met een goede eerste honderd meter in de benen. Daarnaast ligt hier een korte, kaarsrechte baan over asfalt; een snel parkoers dus. Zo’n piste ligt mij wel”, aldus Van der Mespel, die in 2011 met Zephir ook al eens won in Zwanenburg.

Uiteraard was ook Cees Imming te spreken over de zege van zijn pupil. De trainer uit Callantsoog was met haar na de koers in Amsterdam-Noord hard aan de slag gegaan. “Ik kocht haar vorig jaar in Roden. Ze liet zien over talent te beschikken, maar was conditioneel nog niet optimaal. Ze heeft de afgelopen weken bijvoorbeeld in Alkmaar extra werk gehad en je ziet het resultaat.” Over haar mogelijkheden vanaf de basisafstand is Imming positief. “Ze is gemakkelijk in het startvak en ze klopte haar tegenstanders vandaag met redelijk groot verschil. Ik zie zeker kansen.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.