Van der Mespel droomt van winst in Stompwijk

1 juli 2013 11:11

Met de bloemen in de hand langs een juichende tribune rijden op het gras van Stompwijk, het is nog altijd een droom. Wim van der Mespel won op de kortebaan al bijna alles wat er te winnen valt, maar in zijn ‘thuiswedstrijd’ zegevierde hij nog nooit. Op maandag 22 juli (start 13.30 uur) wil hij daar eindelijk verandering in brengen.

Leidschendammer Van der Mespel beschouwt Stompwijk als zijn tweede thuis. Hier legde hij met zijn pony de eerste hand aan een carrière als pikeur. Inmiddels is Van der Mespel uitgegroeid tot een specialist op de kortebaan. In 2011 won hij zelfs het pikeursklassement door ervaren mannen als Aad en Ruud Pools en John de Leeuw achter zich te laten. Dat hij nog niet won in Stompwijk is een smetje op zijn carrière dat hij snel weg wil poetsen.

Verrassing

Vooralsnog wil het dit seizoen nog niet echt vlotten met de professionele hoefsmid. Voorgaande jaren reeg de 28-jarige catch-driver de overwinningen en ereplaatsen aaneen, maar momenteel is het sprokkelen voor Van der Mespel. Tijdens de kortebaan in Zwanenburg toonde hij echter aan dat zijn vorm groeiende is. Met Time after Time won hij sterk de koers. De snelle merrie bezorgde Van der Mespel daarmee zijn dertigste zege op de kortebaan en zijn eerste overwinning van 2013.

Vorig jaar ging de winst in Stompwijk naar de verrassende Victory Boy S en John de Leeuw. De combinatie kende een gelukkig koersverloop, maar liet wel zien uitstekend op het gras uit de voeten te kunnen. Het is vooralsnog de enige zege van de ruin op de kortebaan. Concurrentie krijgt hij van andere ‘grasspecialisten’. Viva’s Limburgia is met zijn winsom van ruim 40.000 euro de grootverdiener in het circuit. Hij won in 2008 de verregende editie in Stompwijk. Ook voormalig Nederlands kampioen en zesvoudig kortebaanwinnaar Blackpearl Trans R kan uitstekend op gras uit de voeten. Dit geldt ook voor Andrea Swagerman, die dit jaar won in Sassenheim.

Loting

Op donderdag 18 juli verricht de NDR de loting. Deze is direct na bekendmaking te downloaden op www.kortebaandraverijen.nl. Nog dezelfde dag volgt op de site een voorbeschouwing met een uitgebreide beschrijving van de kansen van elke deelnemer. Tevens is hier alle overige informatie over de kortebaansport te vinden, inclusief een uitleg van de sport en het wedden op de paarden.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.