Van der Blonk: ‘Steeds niet harder dan nodig’

22 juni 2013 07:28

Andrea Swagerman zorgde vrijdag voor fantastische sport door in Sassenheim na veel strijd af te rekenen met Blackpearl Trans R én Viva’s Limburgia. Pikeur Frans van der Blonk sprak na afloop vol ongeloof en waardering over zijn pupil.

“Het is fantastisch wat hij vandaag weer heeft laten zien. Blackpearl Trans R en Viva’s Limburgia komen voorbij en dan klopt hij ze nog. En hij is nog niet eens in de juiste conditie. Daarvoor staat hij te kort weer op stal. Hij heeft woensdag voor het eerst dit seizoen op de langebaan gelopen. Met zijn vijfde plaats waren wij al erg tevreden. Maar dat hij nu al kon wat hij vandaag heeft laten zien, is ook voor ons een verrassing”, vertelde Van der Blonk op het stalterrein.

Weifelend

Daar zag het in de eerste omlopen niet naar uit. Andrea Swagerman bekerde steeds moeizaam door. “Hij begon weifelend, met steeds kleine foutjes. Ik moest hem voortdurend van de startpaal afsturen waardoor hij maar niet in zijn loop kon komen. Bovendien lijkt het alsof hij elke keer niet harder gaat dan nodig is. Ja, dan wordt het elke rit spannend.”

Dat de ruin nu pas zijn seizoensdebuut maakte, had een goede reden. “Hij heeft vorig jaar een zwaar seizoen gehad, zowel op de korte- als langebaan. Hij heeft daardoor lang op rust gestaan. Bovendien kwam hij slecht van zijn winterharen af. Hij begint nu pas weer een beetje kleur te krijgen.”

Meer reacties zijn vanaf vrijdag te lezen in het magazine Draf & Rensport.  

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.