Van der Blonk: ‘Laat het maar spannend worden’

30 augustus 2013 10:09

Het kortebaanseizoen van Frans van der Blonk wordt alsmaar fraaier. In Middenbeemster was hij met Co Swagerman opnieuw succesvol en boekte de 41-jarige pikeur zijn vijfde zege van het seizoen. Inmiddels vormt Van der Blonk een serieuze bedreiging voor Aad Pools in de strijd om het pikeurskampioenschap.

Op de gezellige Rijperweg won Co Swagerman zijn derde kortebaan, nadat hij eerder ook in Wognum (met Andries van der Blonk op de sulky) en Voorschoten had gewonnen. Hoewel de vierjarige ruin een verpletterende indruk maakte en geen enkel moment in de problemen leek te komen, toonde zijn pikeur Frans van der Blonk zich kritisch. “De tweede finalerit hadden we nooit mogen verliezen. We waren Lions Ross in feite voorbij, maar toch liet Co zich kloppen. Opvallend, want hij is juist op zijn sterkst op het einde.”

Omdat zijn tegenstander Lions Ross rechtsomdraaiend uiterst moeilijk van start kwam, twijfelde Van der Blonk eigenlijk geen moment over een goede afloop. “Omdat Lions Ross zo moeilijk weg komt en wij mochten voordraaien, wist ik dat het moest kunnen. Ik heb hem tijdens de kamprit van de finale op zijn benen laten weggaan, zodat hij niet weg zou springen.”

Spannend

Tijdens de vierde omloop wankelde de uiteindelijke winnaar op de Rijperweg, hetzij slechts voor even. De sterke Burney Boshoeve met Sven Schraal op de sulky pakte sterk de eerste rit. Nadat Co Swagerman voordraaiend de stand gelijk trok, werd Van der Blonk tijdens de kamprit verrast. “Co heeft dit seizoen geen enkele rit achteromdraaiend gewonnen. Nu lukte hem dat wel. Dat was voor mij een positieve verrassing.”

Met zijn vijfde seizoenzege is Van der Blonk in het pikeursklassement regerend kampioen Aad Pools op slechts drie punten genaderd. Aan een eventueel kampioenschap wil Van der Blonk nog niet denken. “Is het verschil nog maar drie punten? Tsja, dat is geen enorm gat meer. Laten we het dan voor Aad maar flink spannend maken.”

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.