Van der Blonk: ‘Hier niet op gerekend’

14 augustus 2013 10:17

Ook voor Frans van der Blonk was de overwinning van Zenito Hanover dinsdag in Bemmel een verrassing. De pikeur gaf van tevoren meer kans aan Co Swagerman.

De vierjarige ruin verloor echter van Cycloon Frejo. “Co treft het steeds niet. De laatste twee kortebanen kwam hij in de eerste omloop de snelste paarden tegen. In Beverwijk Evison en nu dus Cycloon Frejo. Die had zonder galoppades de kortebaan gewonnen. Ik verwacht dat Co er binnenkort gewoon weer staat.”

Zenito Hanover gaf hij voor de koers minder kans. “Hij heeft een slecht voorbeen. Bovendien is hij erg druk. Het valt dan niet mee om het de hele middag vol te houden. Om hem een beetje rustig te krijgen, rijd ik voor elke rit alvast wat verder door. Ik laat hem dan stappen door het rulle zand, dan laat hij het bit los. Wanneer ik dan opnieuw kom aanrijden, is hij wel rustig.”

Het koersverloop was niet in het nadeel van Zenito Hanover. In de eerste twee omlopen had hij het gunstige oneven nummer met binnenbocht. Daarna volgde een stilstaand nummer. “Ik dacht dat dat een nadeel was. Tegen Cycloon Frejo hadden wij echter een doorslag omdat hij twee galoppades maakte. Dan kom je fris in de finale.”

Lees vanaf vrijdag meer reacties in het magazine Draf & Rensport.

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.