Van der Blonk: ‘Geen enkele rit gemakkelijk’

13 juli 2014 09:05

Hoe zwaar het koersverloop ook is, het lijkt Andrea Swagerman niets uit te maken. De zevenjarige ruin kreeg op het parkoers over de Kruisweg in Hoofddorp een krachten verslindende weg naar de finale voorgeschoteld. Omdat de pupil van trainer en pikeur Frans van der Blonk in het startvak niet tot de vlotste starters behoort, leek het winnen van de kortebaan welhaast onmogelijk. Dat het Andrea Swagerman toch lukte, bewijst dat de ruin is uitgegroeid tot een ultiem kortebaankanon.

De ruin had maar liefst vier kampritten nodig om na Sassenheim zijn tweede zege van het seizoen te boeken. Na twee ritten tegen Chaman Rapida, tegen wie Andrea Swagerman tijdens de tweede rit een onmogelijk gat goed maakte, volgden barrages tegen Ziyi, Diamond Digger K en Capital C. Tegen de laatste twee moest de zesvoudig kortebaanwinnaar zelfs tien meter goed maken. Na een galoppade tijdens de eerste finalerit, moest ook Black Beauty Venus er na een kamprit aan geloven.

Niet alleen Andrea Swagerman, maar ook zijn pikeur Frans van der Blonk was zichtbaar diep gegaan. “Met Andrea Swagerman heb je nooit een gemakkelijke rit”, pufte de 41-jarige pikeur. “In het startvak heeft hij rechtsom veel steun nodig. Daarnaast stopt hij wanneer hij zijn tegenstander heeft ingehaald. Hij denkt dat ‘ie er dan al is. Dan moet ik ook weer aan de bak.”

Desondanks maakte Van der Blonk een diepe buiging voor zijn pupil. “Het is onvoorstelbaar. Wat een ritten heeft hij vandaag gelopen! Niet normaal. En elke keer heeft hij alles moeten geven, maar hij lijkt niet moe te worden. Hoewel, tijdens de laatste finalerit voelde ik dat het eigenlijk wel met hem was gebeurd. De kortebaan had niet langer moeten duren.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.