Van der Blonk: ‘Co nog niet topfit’

2 juni 2014 13:54

Co Swagerman leek lange tijd op weg om voor de tweede keer op rij de kortebaan van Wognum te winnen, maar op het moment dat de prijzen definitief werden verdeeld, kwam de vijfjarige ruin lucht tekort. Pikeur en trainer Frans van der Blonk maakt zich echter geen zorgen.

Co Swagerman maakte indruk in Wognum door sterk af te rekenen met erkende kortebaners als Zephir en Nederlands kampioen Ton Jeu. Nadat tijdens de derde omloop ook eenvoudig werd gewonnen van de debuterende Adonis Charisma leek de drievoudig kortebaanwinnaar door te stomen richting de finale. Tijdens de vierde omloop lag Pricken echter dwars. Co Swagerman won nog wel de eerste rit, maar moest na een kamprit zijn meerdere erkennen in de debuterende Zweed. De derde plaats was uiteindelijk het hoogst haalbare voor de ruin.

“Hij is nog niet topfit”, was de simpele verklaring van de bijna 42-jarige Van der Blonk. “Ik vond hem echt verschrikkelijk goed gaan, maar na de tweede halve finalerit tegen Pricken was het met hem gedaan. Ik voelde hem zo uit mijn handen glijden; hij verzuurde helemaal. Hij heeft nog wel een koers nodig om op niveau te komen.”

Van der Blonk wil zo snel mogelijk weer met hem starten. “Maar dat valt nog niet mee. Tijdens de eerste twee kortebanen zijn enorm veel paarden ingeschreven. Voor Venhuizen zal hij wel weer worden uitgeloot. Hopelijk zijn we er dan in Sassenheim weer bij.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.