Van der Blonk: ‘Ben het nog niet verleerd’

11 mei 2013 15:39

Co Swagerman liet tijdens zijn eerste twee starts zien aanleg te hebben voor het kortebanen, maar dat hij al goed genoeg was voor een overwinning hadden vader en zoon Van der Blonk niet verwacht. De vierjarige ruin was op de klinkers van de Kerkstraat in Wognum een klasse apart en won dikverdiend zijn eerste kortebaan.

Omdat Frans van der Blonk zijn diensten voor de kortebaan in Wognum had beloofd aan Michel Roggen nam vader Andries zijn plek achter Co Swagerman over. “Co is net wat gemakkelijker dan Bright Look”, legt Andries van der Blonk de onderlinge verdeling van de paarden uit. “Daarnaast kon ik dan gelijk wat aan hem sleutelen. Zo bedenken we samen wat het beste is voor de paarden. Je kunt wel zeggen dat het goed heeft uitgepakt.”

De puike prestatie van Co Swagerman werd door Van der Blonk sr. op waarde geschat. “Die vijf meter voorsprong in het startvak had hij vandaag hard nodig. Hij komt soms nog wat moeizaam op gang, hoewel hij super twee kanten opdraait. Dat is de afgelopen tien jaar met onze paarden nogal eens anders geweest.” Voor Van der Blonk was het zijn eerste zege sinds de kortebaan van Assendelft in 2005, toen hij Navy Blue naar de overwinning stuurde. “Kortebanen is tegenwoordig niet meer dan een hobby van me, dus Frans mocht het lekker gaan doen. Maar je ziet dat ik het nog niet ben verleerd.”

Criticasters

Met zijn zwaarbevochten zege, op weg naar de bloemen rekende Co Swagerman onder andere af met ervaren kortebaners als Yankee Attack, Umberto en Zalvador Spendic, snoerde Van der Blonk de mond van de criticasters die vonden dat de ruin de laatste weken wel erg vaak aan de start verscheen op zowel de lange- als de kortebaan. “We werden gebeld of hij na Assendelft ook in Helmond wilde starten, want daar hadden ze in eerste instantie maar 18 paarden. Hij gaat super op gras, dus daarom wilden we ook graag in Eenrum starten. Maar na vandaag gaat hij even op rust.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.