Van Buytene: ‘Wat een enthousiasme’

23 juli 2013 10:10

Wim van Buytene had maandag volop genoten van zijn overwinning met Howings Kumpel. Met het Stompwijkse paard op de thuisbaan de ereronde rijden langs een volgepakte tribune had indruk gemaakt.

,,Dit was een prachtig moment natuurlijk. Zoveel enthousiasme zie je niet vaak. Maar vooral voor de eigenaren is dit fantastisch. Winnen in je eigen dorp is het mooiste dat er is”, blikte Van Buytene terug.

Het kwam goed uit dat Howings Kumpel in Stompwijk voor het eerst met een ontheffing van vijf meter reed. Het was echter geen doel op zich om precies in Stompwijk te winnen. “We gingen voor een goede kortebaner die het hele seizoen mee zou kunnen. Maar die had ik nog niet toen het seizoen begon. Ik wilde geen overhaaste beslissing nemen. Alleen met een hele goede zou ik aan de slag gaan. Als we te laat waren geweest voor Stompwijk, dan was dat niet anders. Toen kwam ik deze op het spoor. Ik heb hem in Duitsland geprobeerd en hij beviel goed. Vanaf de eerste start gingen wij uiteraard voor de winst, maar toen dat niet lukte probeer je hem natuurlijk wel drie keer te laten starten voor Stompwijk, zodat hij eventueel met vijf meter ontheffing kan starten. Dat heeft goed uitgepakt.”

Overwinning maakt veel goed

De trainer en pikeur was zelf ook toe aan een overwinning. “Het heeft de afgelopen jaren veel tegen gezeten. Speedy Amana was een goede kortebaner. Vooral in het tweede deel van zijn eerste seizoen deed hij mee voor de prijzen. Je verwacht dan dat hij in zijn tweede jaar verder verbetert. Dat gebeurde niet. Hij ging steeds moeilijker van start. Vorig jaar met Murdoc zat het ook niet mee. Het paard deed echt zijn best, maar bleek achteraf niet snel genoeg. Deze overwinning maakt echter veel goed.”

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.