Van Buijtene: ‘Blij dat het weer begint’

12 april 2012 11:12

Het kortebaanjaar 2011 was niet bijster succesvol voor Wim van Buijtene. Toch heeft de 54-jarige trainer en pikeur weer zin in het nieuwe seizoen. “Ik ben blij dat we binnenkort weer beginnen.”

Ondanks twee overwinningen wil Van Buijtene het vorige seizoen zo snel mogelijk vergeten. Als catchdriver reed de Brabander zowel Torchlight As (in Utrecht) als Amigo Toscana (in Wateringen) naar de bloemen, maar de prestaties van zijn eigen paarden vielen tegen. “Ik kijk terug op een slecht seizoen. Ik had redelijke verwachtingen, maar die kwamen niet uit. Met Speedy Amana rekende ik er op regelmatig mee te doen om de prijzen, maar dat viel niet mee.” De merrie is inmiddels verkocht door haar eigenarengroep ’t Syndicaat Stompwijk, die met Murdoc een nieuwe kortebaantroef in handen heeft.”

Van Buijtene heeft zich er bij neergelegd. “Een goede kortebaner kan geklopt worden. Zo werkt het nu eenmaal en daar heb ik vrede mee. Maar we hadden vorig seizoen geen geluk. Vaak lootte ik zwaar. Daarnaast was bijvoorbeeld Yfrie Beemd een tijdje niet helemaal in orde. Dat soort dingen moeten meezitten, anders ben je op de kortebaan kansloos”, aldus Van Buijtene, die onder de indruk is van het hoge niveau van de paarden op de kortebaan. “Er zijn momenteel enorm veel goede paarden. Dat aantal is echt uitzonderlijk hoog. Ik kan mij niet herinneren dat er zoveel verschillende paarden waren die een kortebaan konden winnen.”

De trainer rijdt tijdens de seizoensouverture in Helmond een verkapte thuiswedstrijd. “Ik hoop dat ik word ingeloot. Tijdens de eerste koersen van het seizoen is het aantal inschrijvingen normaal gesproken enorm hoog. We zien het wel. Ik heb er in elk geval veel zin in. Veel slechter dan vorig jaar kan het niet gaan. Ik zie de datum van de eerste kortebaan met genoegen dichterbij komen.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.