Utrecht voor de eerste keer ‘Kortebaan van het jaar’

28 november 2017 16:33

De Diergeneeskundige Studenten Kring (DSK) uit Utrecht heeft de prijs voor de beste Kortebaan van het jaar ontvangen. Het is voor het eerst dat een organisatie buiten de traditionele verenigingen en stichtingen de prijs heeft gekregen.

Uit handen van hoofdredacteur Mathieu Hilgersom van de site Kortebaandraverijen.nl ontving een afvaardiging van de DSK, de wisseltrofee. De prijsuitreiking vond plaats na afloop van de jaarlijkse Algemene ledenvergadering van de Kortebaanbond, dinsdag in Assendelft.

Maliebaandag

De kortebaandraverij op de Utrechtse Maliebaan vond dit jaar plaats op zaterdag 7 oktober. Het evenement maakte deel uit van de traditionele Maliebaandag, die de DSK eens in de vijf jaar organiseert ter ere van hun lustrum. De organisatie had de omstandigheden flink tegen. De gehele middag regende het. Desondanks was er veel publiek op het evenement afgekomen en honderden mensen hebben wandelend en stilstaand het verloop van de kortebaan gadegeslagen.

“Vele, grotendeels jonge, mensen hebben op deze dag voor het eerst kennisgemaakt met de kortebaansport”, verklaart Hilgersom. “Ook organisatorisch had de DSK hun zaakjes heel goed voor elkaar. En dat terwijl zij, in tegenstelling tot de andere organisaties, hierin geen routine kent.”

De Maliebaan is een prachtige lokatie voor een kortebaan.

Lokatie

Ook over de lokatie is Hilgersom zeer te spreken. “De Maliebaan leent zich uitstekend voor het houden voor een kortebaan. Wij durven gerust te stellen dat de locatie alle banen in Nederland overtreft. Alle mogelijkheden voor een kortebaan met vertier en horeca zijn optimaal. Elke organisatie kan hier jaloers op zijn. Wat is het jammer dat hier slechts eens in de vijf jaar een kortebaan wordt gehouden. De gehele kortebaansport ziet deze koers graag jaarlijks terugkeren op de kalender.”

Overige genomineerden

Naast Utrecht waren ook Bemmel, Hoofddorp, Medemblik en ’t Zand genomineerd, organisaties die elk jaar een kortebaan organiseren. Medemblik hield dit jaar zelfs voor de 175ste keer de harddraverij.

Aftermovie Maliebaandag
Bekijk de aftermovie van de DSK.

Een jury uit diverse geledingen van de sport (onder andere een selectie trainers, pikeurs, comitéleden en bestuursleden) én de Vrienden van de website Kortebaandraverijen.nl kozen uiteindelijk voor Utrecht als winnaar van de prijs.

Stimulans

De redactie van Kortebaandraverijen.nl heeft de prijs in 2008 in het leven geroepen als waardering en stimulans voor het vele goede werk dat de verenigingen en stichtingen verrichten om hun jaarlijkse evenement te organiseren. Vanaf de eerste editie heeft de prijs veel waarde bij de organisaties. Naast de fraaie wisseltrofee staat met name eer en waardering op het spel.

Voorgaande jaren ging de winst naar Nootdorp (2008), Lisse (2009 en 2010), Bemmel (2011), Roden (2012), IJmuiden (2013), Medemblik (2014), Stompwijk (2015) en Purmerend (2016).

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.