Umberto en Jeffrey Mieras winnen Santpoort

1 augustus 2013 18:49

Umberto en Jeffrey Mieras hebben donderdag de kortebaan in Santpoort gewonnen. De combinatie klopte in de finale outsider Zenito Hanover en Andries van der Blonk. Andrea Swagerman en Frans van der Blonk eindigden als derde voor Attila en Ruud Pools, die de vorige twee edities op de Hoofdstraat hadden gewonnen.

Het was de tweede overwinning van Umberto in Santpoort. In 2009 won hij met Manon Pools tijdens zijn debuut. Voor Jeffrey Mieras betekende de zege zijn eerste op de kortebaan. Hij moet echter al weer afstand nemen van zijn troef, want door zijn prestatie op de bomvolle Hoofdstraat passeerde Umberto de winsomgrens van 18.000 euro. Hierdoor krijgt hij geen vijf meter ontheffing meer wanneer hij door een leerlingpikeur wordt gereden. Het ligt voor de hand dat Lindsey Pegram dan weer haar plek op de sulky terugkrijgt.

In Santpoort kreeg Umberto een koers op maat. Na even flink aan te hebben moeten zetten tegen Every’s Wish volgde een stilstaand nummer en een springende Power Hill. In de halve finale moest hij één rit hard om Andrea Swagerman van zich af te houden. In de finale moest hij wel volle bak tegen Zenito Hanover, die een duidelijk zwaardere koers in de benen had.

 

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.